vineri, 26 august 2011

Primul meu cinema

CONCURS: RECUNOASTETI IMAGINEA?


In stransa legatura cu postarea mea precedenta, va propun un nou concurs.

In imaginile de mai jos se afla o cladire care a adapostit decenii bune unul din cele mai vechi cinematografe din Timisoara. Cinematograful copilariei mele. Aici am vazut primele mele filme cu cowboy si Superman (varianta 1978). Aici mergeam uneori si de doua ori pe zi, chiar daca era una dintre cele mai murdare si neingrijite sali de cinema din cele 13 cate numara orasul in comunism. Pentru mine a fost, la fel ca in grafitti-ul mazgalit de cineva in cunostinta de cauza sau nu, adevaratul Cinema Paradiso.

Cititorul care scrie primul intr-un comentariu numele pe care l-a avut stabilimentul inainte sa devina club de biliard si acum club de figuri va primi un abonament gratuit pe viata la Marele Ecran si toata pretuirea mea. La acest concurs nu poate participa familia subsemnatului precum si prietenii pana la al patrulea grad.


4 comentarii:

  1. este vorba de cinematograful Apollo :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Roxana & Peli

    Amandoi aveti dreptate. Tehnic, Roxana a răspuns prima. Si da, s-a chemat Apollo la începuturi.

    Totuşi, Parc este numele sub care s-a consacrat, deci zice si Peli bine.

    Avem un caz clasic de egalitate. Cred ca nu se va supăra nimeni dacă primiţi amandoi un abonament pe viaţa la M-E (chiar si dacă vreodată va deveni şi revistă tipărita) si, bineînţeles, primiţi va rog si admiraţia mea :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.