vineri, 18 martie 2011

Planeta Cinema

Nu stiu daca are legatura cu perigeul de maine (maximul apropierii lunii de Pamant), dar la Timisoara se inregistreaza o intensificare a activitatilor cinematografice:

Luni, 21 martie, festivalul Cinecultura se deschide cu filmul romanesc Morgen. Apoi continua pana vineri cu alte opt lungmetraje din cinematografia europeana. Festivalul (a doua editie) e organizat de lectorii straini de la Universitatea de Vest si Poli. Proiectiile au loc la Aula Magna din Timisoara, intrarea gratuita.
Luna Francofoniei se incheie cu Festivalul Filmului Francofon (29 - 31 martie) care aduce anul acesta filme din Egipt, Turcia si Belgia. Si, ca in fiecare an, documentare via FIDMarseille, cel mai mare festival de gen din Europa. Soyez curieux!

Pe 1 aprilie (fara pacaleala!) se intampla un concert pentru percutie si orchestra cum n-ati mai auzit (dar cum veti auzi de acum in repertoriul fiecarui percutionist important din lume). Compozitorul de film Adrian Enescu a compus DOMINO special pentru Zoly Toth (il stiti din trupa Sistem). O jonctiune interesanta aureolata de bagheta dirijorului Horia Andreescu. Sala Mare a Filarmonicii Banatul.

Iar din 5 aprilie, Marian Radulescu incepe o noua cinemateca dedicata filmului romanesc din "epoca de aur" la Biblioteca Centrala Universitara Timisoara. O serie de 8 filme de vazut si de revazut: Concurs, Reconstituirea, Croaziera, Proba de Microfon, Secvente, Padurea Spanzuratilor, Moara cu Noroc si Nunta de Piatra.

Dupa cum vedeti (si chiar sper sa vedeti), primavara asta se intampla lucruri. Planeta Cinema e la apogeu. Sa nu ziceti ca n-ati fost avertizati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.