marți, 8 martie 2011

I am Spartacus!


Oamenii care au vazut ceremonia Oscar 2011 s-au declarat dezamagiti de tandemul Franco - Hathaway (mai putin de ilariantul montaj din deschidere: -Seduce her! -Quack, quack! ). N-o fi fost anul asta cine stie ce spectacol, dar ceva din magia de odinioara tot a avut. Ma gandesc la momentul "Kirk Douglas". Da, e mai batran chiar decat Oscarurile, e garbovit de ani (95) si nu se prea intelege ce zice, dar inca ii licareste in ochi pasiunea cu care si-a incarnat personajele.

Pentru cititorii mai tineri, care il stiu doar pe Michael Douglas, trebuie amintit ca "the old man" (pre numele lui real, Issur Danielovitch Demsky) a fost un icon urias al "uzinei de vise". Ia uitati numai ce prezentare ii facea nenea Spielberg in 1995, cand i se decerna Oscarul onorific pentru 50 de ani de cariera.

Kirk Douglas mi-a marcat copilaria, in chip de Vincent Van Gogh (Lust for life, 1956) sau Spartacus (1960). Spre rusinea mea, l-am crezut mort. Ii aduc, drept reparatie, acest mic tribut:

2 comentarii:

  1. Cred ca prima data l-am vazut in 20.000 de leghe sub mari. Apoi cu Burt Lancaster (actor croit parca dupa acelasi calapod) in Gunfight at the O.K. Corral, si mai tarziu in Paths of Glory. Cred ca pentru astfel de actori, "gigant" este cuvantul cel mai potrivit.

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-a placut mult prestatia sa de pe scena de anul asta...

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.