duminică, 15 februarie 2009

Programul Viitor: Bank Job

Partenerul meu de blog s-a întors în trecut, la trilogia Back to the Future. Eu am trecut ieri pe lîngă Timiş. Şi m-am întors înspre vitrina cu noutăţi, surpriză! La categoria "programul viitor" era trecut Jaful de pe Baker Street (The Bank Job). Care conform imdb-ului a avut premiera în România în martie 2008. Adică ajunge la Timiş un an mai târziu.

Dacă Timiş (oara) are un mic delay în a difuza filmele, fac şi eu o excursie cu maşina timpului pînă în aprilie 2008 când am scris despre film: "Cîţiva găinari conduşi de starul Jason Statham reuşesc lovitura secolului, dar se trezesc prinşi la mijloc între forţe uriaşe. Seifurile golite de tîlhari păstrau, pe lîngă lire şi diamante, secrete murdare care odată dezvăluite ar fi zguduit Mafia, Scotland Yard-ul, MI6 şi chiar Casa Regală. Cînd Danny Ocean se întîlneşte cu agentul Bourne iese The Bank Job."

Filmul despre "jaful secolului" nu e tocmai un jaf. Nu vei simţi că ţi se fură timpul (pentru portofele nu garantează nimeni). The Bank Job însă e recomandat tuturor răpitorilor de bancomate, gorbunovilor şi altor amatori de dat gaură la exchange. Că şi aşa am văzut la tv că e anotimpul spargerilor (s-or fi întors ai noştri din străinătate). Deci, domnilor ciupitori/achizitori/pălmari -vă ştiţi voi- geană la film pentru documentare. Să vedeţi aici cum arată o lucrătură curată, ingenioasă. Dacă tot furaţi, furaţi meserie de la cel mai bun. Adică, de la hoţul neprins (de poliţie). Vorba afişului: O poveste adevărată în care infractorii erau cei mai nevinovaţi dintre cei implicaţi. Aţi reţinut: cinema Timiş. Hai că-l ştiţi: ăla de lîngă bijuterie. Sau cinematograful "din bijuteria de lîngă Catedrală" cum zicea cineva pe acest blog. Urechea mea ar zice mai degrabă "cinematograful din Club 30", la cîte repetiţii & concerte live a ascultat din sala de cinema.
Avem şi o veste bună : cică toate cinematografele din administrarea RADEF "vor fi trecute gratuit în proprietatea autorităţilor publice locale". [actualmente sălile astea sunt cam "trecute" anyway] Cît de bună e vestea vom vedea în cîteva luni, timp în care ar trebui să se facă transferul. Mai multe despre Ordonanţa de Urgenţă găseşti aici. Şi mai multe comentarii în "programul viitor" al acestui blog. Sper să nu aflăm "în curînd" că guvernul a pregătit un alt jaf al secolului.

Şi acum să ne întoarcem puţin în prezent. Mă rog, în trecutul foarte recent. Ieri a fost vineri 13 şi s-a lansat pe mapamond Vineri 13 (Friday the 13th), o altă franciză horror. Pune pariu cu mine cineva că n-o să-l vedem la Timiş mai devreme de vineri, 13 noiembrie 2009? Poate ţine rămăşagul cineva din Primărie (noul administrator)?

Lucian Mircu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.