joi, 23 februarie 2017

Plesh goes to Holywood XII


"It is better to write a bad first draft than no first draft at all" - Will Shetterly

Ok, deci prima versiune a "Strigoiului" e proasta. Nu conteaza. Intr-un articol despre Pixar, citisem cum majoritatea povestilor pe care le fac ei incep prost. Au o premisa buna, dar in prima faza lucrurile o iau pe ulei rau de tot. Cand ma uit in scenariul meu vad acelasi lucru. Incepe bine dupa care povestea degenereaza in ceva foarte banal.

De fapt, incep sa vad un pattern. Toate scenariile pe care le concep au o premisa solida, un inceput bun dupa care derapeaza urat pe la jumatatea filmului. Cumva imi pierd povestea din mana si nu sunt capabil sa o mai recuperez.

Asa ca ma pun sa scriu varianta a doua de scenariu, incepand aproape de la zero. In timpul rescrierii ma intalnesc cu operatoarea de la unul din cele doua scurtmetraje la care lucram. M-am inteles destul de bine cu ea pe platou, dar nici unul dintre noi nu a cautat sa duca relatia mai departe.

Intamplarea face ca dupa ce am avut cateva zile de refilmari, trebuia sa ne intalnim la o cina impreuna cu producatorul si cu mine pentru a discuta cum am reusit sa ducem scurtmetrajul la capat, asa cum e el. Producatorul nu a mai aparut si am ramas doar eu cu operatoarea.



Asa ca i-am povestit despre scenariul meu cu strigoi si cat de bine ar fi sa am un scenarist care sa ma ajute sa nu mai derapez. Ea ma intreaba daca am regizat ceva si ii reamintesc ca i-am trimis scurtmetrajul meu (The Crossing). Semn clar ca nu l-a vazut.

Cateva ore mai tarziu primesc un e-mail de la operatoare ca i-a placut foarte mult The Crossing si ca ar trebui sa-l intalnesc pe cumnatul ei, care es scenarist. Pe scurt: Ma intalnesc cu el si ne intelegem bine. Am apucat sa finalizez varianta a doua a scenariului chiar inaintea intalnirii, asa ca ii dau varianta imbunatatita. Per total ii place ideea si vrea sa preia controlul. Cu lacrimi in ochi accept si dupa o luna imi prezinta varianta lui de scenariu. Am avut o singura reactie:

"We have a movie!"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.