joi, 14 iulie 2016

Pregustare Ceau, Cinema! cu „Occident” într-o tabără de elevi

O pregustare de Ceau, Cinema! a avut loc miercuri seară, într-o frumoasă tabără pentru liceeni olimpici organizată de Asociația Prologos în comuna Marga din județul Caraș-Severin.

Cei peste 20 de elevi de clasele a IX-a și a X-a din Timișoara, Lugoj și Făget au văzut „Occident”, de Cristian Mungiu (care va fi proiectat și duminică, la Gottlob, în cadrul Ceau, Cinema!). Film apărut în 2002, când ei aveau doi ani. Cu o singură excepție, „Occident” a fost o premieră pentru liceeni.

Iar reacția lor a fost extrem de bună, așa cum au arătat aplauzele de la final și discuțiile în care au spus - la început timid, dar apoi mai dezinvolt - ce le-a plăcut și ce au înțeles din film.

Au râs acolo unde era de râs, s-au lăsat surprinși de schimbările permanente din poveste, au înțeles cum a fost construit filmul, cu trecerile între trecut și prezent și cu revenirile asupra unor momente.

Au recunoscut câțiva actori și am încercat să identificăm împreună câteva din temele din film, obsesii ale societății românești a acelor ani.

Proiecția a fost precedată, în cursul după-amiezii, de o discuție de o oră despre ce înseamnă un film de autor și ce e de urmărit într-un astfel de film. Putem spune că atelierul Sâmburi de Cinema pe care l-am inițiat în trecut la Ceau, Cinema! are continuitate - educația cinematografică a copiilor este esențială.

Le mulțumim de primire lui Codruț Apostol și colegilor și colegelor lui care se ocupă de tabără. Și lui Marian Rădulescu pentru intermediere.

2 comentarii:

  1. Buna ziua ma numesc sophia peter Sunt din Statele Unite. Sunt aici pentru a depune mărturie despre o mare și puternică casetă de vrăji numită preot jungunu, am fost atât de confuză și devastată când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă fată. Aveam nevoie de el înapoi cu disperare, pentru că îl iubeam atât de mult. El m-a ajutat să arunc o vraja de dragoste de întoarcere asupra soțului meu și tocmai în 48 de ore soțul meu s-a întors la mine plângând și cerându-mi iertarea. preotul jungunu l-a eliberat să știe cât de mult am iubit și l-am dorit înapoi. Și El a deschis, de asemenea, ochii pentru a imagina câtă dragoste împărtășim. Pe măsură ce scriu această mărturie acum sunt cea mai fericită femeie de pe pământ. Vreau să recomand această casă de vrăjire excelentă oricui are nevoie cu adevărat de o soluție urgentă pentru o distrugere a dragostei Trimiteți un e-mail la; drjungunusolutionspell@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua spectatorilor, sunt nelson, mama m-a prezentat la Marele Templ Baba Ogbogo, când a descoperit că nu-mi pot rămâne însărcinată soția, acestea au adus atâtea probleme în căsătoria mea și au dus la un divorț. a spus ea, el este extrem de spiritual și poate face ca soția mea să se întoarcă din nou în bucurie și putem avea copii împreună. La început, nu m-am îndoit până nu am luat legătura cu el și apoi am aruncat vrăji puternice asupra mea și am făcut-o pe soția mea să se întoarcă. Și acum, suntem și noi fericiți cu copii minunați, chiar din ziua în care Marele BaBa Ogbogo a lucrat pentru mine și mi-a rezolvat problemele, am făcut un jurământ puternic că, atât timp cât voi trăi, voi mărturisi mereu bunătatea marilor sale lucrări, iar cei de acolo care se confruntă cu dificultăți în relații și căsătorie ar trebui să-l contacteze rapid și să devină un martor fericit ca mine. Ii scot contactul aici, e-mail: greatbabaogbogotemple@gmail.com, sau numărul lui WhatsApp. +447440557868 ...

    El a făcut ca fosta mea soție să se întoarcă la mine în bucurie
    M-a vindecat de la un bărbat neputincios la un bărbat adevărat.

    RăspundețiȘtergere