miercuri, 6 iulie 2016

Dublu warm-up Ceau, Cinema!





Astăzi facem prima încălzire pentru Ceau, Cinema! cu o retrospectivă a scurtmetrajelor de animație prezentate la primele două ediții și alese pe sprânceană de colegul nostru Felix Petrescu.

Iată ce scriam despre ele acum doi ani când am început fest-ul:

Animatiile scurte sunt hrana necesara pentru o minte curioasa si o fantezie bogata. Fie ca sunt animatii premiate sau obscure (ce mai e obscur in ziua de azi) toate au personalitate si trec peste standarde la capitolul fantezie, originalitate, umor, calitatea mestesugului, tehnici de realizare si subiecte fel de fel. Vor fi niște aperitive fanteziste - ca niste fursecuri de casa. Toate aromele sunt insa pentru oameni mari care trebuie sa-si aminteasca macar pe durata proiectiei ca in animatie, ca si in lumea copilariei, totul e posibil!



Deseară, 6 iulie, de la ora 22, în curte la Hostel Costel (detalii eveniment, aici), intrare liberă.

Al doilea warm-up (da, anul ăsta facem încălzirea de două ori, că avem mai multe filme și vrem să vă ținem antrenați) va fi vineri, 8 iulie, în curte la D'arc, de la aceeași oră. Queen and Country este cel mai nou film al unui regizor britanic cu o carieră întinsă peste 50 de ani și care cuprinde filme precum Point Blank sau Hope and Glory. Indiewire scrie aici despre 7 din filmele sale esențiale. Proiecția este făcută cu sprijinul Independența Film, D'arc și U-Man Timișoara. Intrare: 10 lei.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.