joi, 2 iunie 2016

Poșta torenților 3, cu Bumbăcesxu


Voi întrebați, Bumbăcesxu răspunde:


Q. Bună ziua! De curând a aflat tot universul că noi descărcam filme mult mai repede decat americanii. Dar oare suntem și la fel de buni la protejat? Ajung filmele romanesti pe torenți?
Cum faci să le găsești? Dacă ești un tânăr regizor și ai un film bun (și nu ești Jude care n-are probleme cu pirateria) cum îți protejezi filmul? Mulțumesc anticipat, Laurențiu Pomenescu.



A. 

In atentia domnului sau a doamnei Laurentiu Pomenescu.

Filmele romanesti sunt in doua categorii: rare si foarte rare. Exista si o explicatie pentru raritatea lor. Nu au distributie domestica aproape deloc. Daca, de exemplu, un dvd cu un film ca "Frozen" este de cumparat la aproape orice colt de strada, unele filme romanesti sunt la fel de rare ca o floare de colt. 

Si daca, printr-un fapt astronomic de genul alinierea planetelor o data la 500 de ani, gasesti unul din cele 7 dvd-uri puse spre vanzare, da-mi voie sa te numesc un mic mancator de rahat. Norocul ti-a suras in viata. Poti sa te apuci de pariat. Daca sunt sanse de 77/1, tu o sa castigi. 

Forumurile private, unde ti se da un link de pe care sa-ti descarci filmul mult visat, sau siteurile de torenti europeni, de unde poti sa descarci, de exemplu, o minunata varianta a filmului "Usturoi" piratata din cinematograf, exista. In cazul in care filmul dorit este unul cu pretentii, castigator in prealabil de vreun premiu pe la te miri ce festival, atunci poate sa aiba si o viata de dupa, o mult castigata premiera pe HBO urmat de o multiplicare pe suporturile de larg consum, gen dvd, blu ray sau vhs si care se gasesc in toate magazinele de profil, adica Carturesti si doar in capitala. Pana una alta, si o varianta filmata in cinematograf este de bun augur.

Bumbacesxu


Și o piesă asortată, dacă tot începe Revolution mâine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.