vineri, 15 ianuarie 2016

Ediție Specială: De ce eu?




De multe ori, apariția unui film românesc pe DVD înseamnă că vei primi filmul și...cam atât. Maxim un bonus sub forma unui interviu. Bine, la situația asta a contribuit din plin și industria presei scrise, care te ademenea într-o vreme să iei ziarul + filmul la 8 lei. De banii ăștia te bucurai dacă discul era ambalat într-un carton sau plastic. 

Îmi amintesc și apariții fericite pe dvd. Furia (de Radu Muntean) conținea, printre altele, storyboard-ul filmului. După Dealuri (de Cristi Mungiu) a apărut și într-un box, care conținea și un dvd cu bonusuri (making-of, master class, interviuri) dosar de presă, cărți poștale. Altfel, nu îmi amintesc să fi văzut prea des making-of, scene tăiate și alte materiale apreciate de fani sau colecționari.

Thriller-ul politic DE CE EU (de Tudor Giurgiu) a apărut de puțină vreme cu tot ce ți-ai putea dori să conțină un DVD. Din start primești dosarul cazului Panait (o broșură în care ai informații complete despre toate personajele implicate, inclusiv Adrian Năstase). 




DVD-ul conține de fapt două discuri. Discul cu materiale bonus include secvențe cu atmosfera de la filmări, interviuri exclusive (cel cu fostul procuror Alexandru Lele e un must), scene tăiate, un montaj al articolelor vremii despre cazul Panait comentate de regizor și înregistrarea video a percheziției de la Oradea (care e replicată în film). De ce eu? a folosit multă muzică românească nouă - videoclipurile n-aveau cum să lipsească de pe DVD. Îl găsiți și la Cărturești, la un preț bun. 

Pe scurt, unul din filmele românești importante (și necesare) ale anului 2015 și, din câte știm, cel mai vizionat după Aferim! (peste 65.000 de spectatori), a ieșit pe DVD în condiții atractive și care au respectat conceptul de promovare a filmului. Asta nu e neapărat o surpriză. Regizor, producător, distribuitor, Tudor Giurgiu e 'cel mai ocupat om din filmul românesc' (conform Decât o revistă). Dacă nici el nu știe cum să-ți 'vândă' un film, atunci nu știu cine.

De ce să vezi/ revezi filmul, ne dă Ionuț mai multe motive, în Ziarul Metropolis:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.