marți, 1 noiembrie 2011

Pas in Doi

N-o sa fac nicio gluma cu pizza (gen "azi servim pizza", "va place pizza?" etc). Va spun doar atat: astazi puteti vedea Pas in Doi (1985), unul din cele mai bune filme din cinematograful romanesc evergreen si sa discutati despre el chiar cu autorul. Dan Pita (Nunta de Piatra, Tanase Scatiu, Profetul, aurul si ardelenii, Concurs, Dreptate in Lanturi, Hotel de Lux, Second-Hand) vine la cinemateca Bibliotecii Central Universitara.

Despre Pas in doi am vorbit duminica chiar cu unul din protagonisti (Petre Nicolae), care imi spunea ca filmul "a rupt la vremea lui". In urma cu cateva luni, in interiorul frumosului si noului Teatru de Arta din Deva, imi spunea tot despre acest film: "vezi Lucian, cum sta in picioare un film cand relatiile umane sunt rezolvate simplu si adevarat. Filmul acela e la fel de valabil si azi si peste 20 de ani". Un film despre o prietenie frateasca, despre o relatie fatala in 3, dar contine si elemente de satira sociala, despre "incurcarea reperelor". Tot Petre Nicolae are o replica geniala in film: "Nu pot sa ma concentrez, nu e liniste in mine". Replica la replica mesterului Mircea Andreescu (nea Piscoci din A fost sau n-a fost).

In distributie mai apar: Claudiu Bleont, Ecaterina Nazare, Anda Onesa, Valentin Popescu, Tudorel Filimon, Adrian Titieni. Imagine: Marian Stanciu. Muzica: Adrian Enescu (cu citate din Haydn)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.