marți, 1 noiembrie 2011

Corespondenta de la Astra


De obicei, Mihai Miloiu se ocupa de tunsori mestesugite. Duminica seara a mestesugit si cateva cuvinte despre festivalul Astra, care tocmai ce se incheiase. Mihai, ai legatura!

Iti scriu imediat intors acasa de la Sibiu. Alt aer, alta lume. Parca mai energizant, mai curat, mai...

Desi festivalul era la a unsprezecea editie, mai au de invatat cum e cu organizarea. Filmele mi-au placut mult. Ca tema cred ca era ceva legat de etnografie. M-a impresionat mult documentarul unui neamt (Bjorn Reinhardt): Ultima Vioara. Sa vezi cum te duce neamtu' intr-o Romanie pe care nici macar nu o banuiesti, intr un sat de munte prin Viseu (MM).

Apoi a mai fost Bogota, film pe care-l recomand tuturor locuitorilor de orase. Unde spiritul civic- trezit si intretinut de o propaganda nonconformista- face minuni intr un oras care pana prin anii '90 era cel mai rau famat. Foarte frumos si Proiectul Shukar Collective. In fine, toate filmele meritau si banii si timpul. In 2 zile am vazut cateva.

Partea super: totul la un loc in aceeasi Casa Sindicatelor pe paliere diferite. Ieftin si bun. Mi-au deschis apetitul pentru documentare. Rodica a ghicit chiar unul premiat, care a avut o imagine foarte buna: Pacatoasa Teodora. Aici ai o poza a juriului care a fost asezat de organizatori pe scena ca la cina cea de taina. Pacalici cu ecusoane (premiile de anul acesta aici).


si aici domnul Cristi Puiu (cu mustata!!! n.n.) incearca s-o scoata la capat in engleza

Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.