miercuri, 8 iunie 2011

Oceane

Cine a fost ieri la Timisoara, frumoasa mea verde a putut gusta, pe langa sucurile naturale de morcovi + mere stoarse pe loc de Biofresh, si cateva filme naturale. Astazi, de Ziua Mondiala a Oceanelor, inca doua:


Ora 18:30
Paradisul Pierdut. Ultimele zile ale insulei Tuvalu (de Frederic Castaignede, 51 min.)

În acest mic colier de corali pierdut în mijlocul oceanului Pacific, nivelul mării creşte inexorabil. Foarte credincioşi, locuitorii din Tuvalu speră că Dumnezeu îi va proteja de acest pericol. Însă ei constata deja efectele fenomenului: maree uriaşe, moartea coralilor, degradarea culturilor locale...Dacă nu se întreprinde nici o acţiune, ei ar putea deveni primii "refugiaţi climatici". Şi naufragiul lor anunţat prefigurează destinul altor numeroase regiuni din lume.

Ora 20:30 Oceane (de Jacques Perrin, 104 minute)

A naviga cu 10 noduri în mijlocul unui banc de ton aflat la vânătoare, a însoţi delfinii în nebunele lor cavalcade, a înota lângă marele alb umăr alături de înotătoare... Filmul Oceane înseamnă a fi peşte printre peşti. După Himalaia şi Poporul migrator, Jacques Perrin ne antrenează, cu mijloace inedite de realizare, de la banchize la tropice, în sânul oceanelor şi a furtunilor acestora pentru a ne face să redescoperim fiinţele marine cunoscute, puţin cunoscute, ignorate. Oceane îşi pune întrebări despre amprenta pe care omul o pune asupra vieţii sălbatice şi răspunde prin imagine şi emoţie la întrebarea: "Oceanul? Ce este Oceanul?"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.