marți, 7 iunie 2011

Filme "verzi" la Timisoara

Nu doar Clujul are festival zilele astea. Timisorenii au si ei parte de cateva zile cinefile prin grija Institutului Francez care sub umbrela Timisoara, frumoasa mea verde organizeaza, impreuna cu mai multe asociatii implicate in protejarea mediului, o suita de proiectii ale unor filme despre natura. Evenimentul se desfasoara intre 7-9 iunie iar astazi, fiind prima zi, se pot urmari:

ora 14, Mia si Migou de Jacques-Remi Girerd


"Mia este o fetiţă de nici zece ani. Alertată de un presentiment, ea decide să-şi părăsească satul său natal aflat undeva în America de Sud pentru a pleca în căutarea tatălui ei. Acesta lucrează pe un şantier uriaş ce are drept scop transformarea unei păduri tropicale într-o luxoasă reşedinţă hotelieră. Drumul către regăsirea tatălui ei este lung. Mia trebuie să străbată un munte îndepărtat, înconjurat de o pădure enigmatică populată de fiinţe misterioase. În interiorul acestei lumi de legendă, fetiţa descoperă un copac ieşit din comun şi se confruntă cu veritabile forţe ale naturii. O experienţă extraordinară..."






ora 18, Retete pentru dezastru de John Webster, 85 min

Realizatorul John Webster îşi convinge soţia şi cei doi copii să renunţe la utilizarea produselor pe bază de petrol fără a renunţa însă la modul lor de viaţă de clasă de mijloc din suburbii. Această familie renunţa la maşina proprie în folosul mijloacelor de transport de în comun, exclude plasticul din cămin şi opteză în favoarea soluţiilor «verzi» de câte ori este posibil. În această comedie a erorilor, această familie îşi reevaluează valorile precum şi voinţa şi în definitiv fericirea sa. Toate aceste lucruri pe care nu le facem sau la care nu putem renunţa să le facem, constituie reţetele dezastrului. (Prezentare făcută de Biofresh).




ora 20:30, 5 Barbati pe biciclete de Liivo Niglas, 90 min


Cinci bărbaţi îşi întrerup vieţile lor de adulţi responsabili şi stabiliţi la casele lor pentru a face un periplu de patru luni pe bicicletă din Mongolia în Nepal. Ei speră astfel să-şi regăsească spiritul de aventurieri de odinioară. Aceştia străbat în condiţii dificile peisaje variate şi întâlnesc persoane fascinante. (Prezentare făcută de Verde Pentru Biciclete şi asociaţia De Partea ta).

Locul de proiectie: sala Ernest Neumann, str. Mărăşeşti nr. 10.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.