vineri, 9 iulie 2010

Vineri dupa-masa

MARELE ECRAN PREZINTA

In 2008, Florin Piersic Jr. a lansat ideea unui film colectiv care sa reuneasca mai multe scurtmetraje in jurul unei teme: Bani. Asta e principala problema a oricarui cineast, incepind cu fratii Lumiere. Piersic Jr. isi propunea sa ofere o sansa de afirmare realizatorilor tineri si necunoscuti, fie ca erau "tineri cu studii de specialitate sau simpli aspiranti cu imaginatie". Rezultatul final nu s-a prea ridicat la inaltimea ideii.

Cele 12 scurtmetraje selectate variaza de la amatorism stangaci de tip home-made, la lucrari cu cap si coada (si continut). Noemi Dumitrescu este autoarea short-ului Vineri dupa-masa, filmat dintr-o bucata. Un mini-portret al generatiei de hiper-consum, in care autoarea lasa sa se intrevada cauzele recesiunii actuale, intr-o vreme in care nici nu incepuse sa se discute despre criza.

Noemi este o veche amica (printre altele, am petrecut impreuna a doua editie a Festivalului Anonimul, unde am infiintat, desfintat si discutat o gramada de idei de filme) iar cu cei doi actori (Andreea Milici & Dinu Bodiciu) am fost coleg in trupa Thespis. N-as putea deci sa fac aprecieri asupra filmului fara sa fiu suspectat de subiectivism. Va las pe voi sa aruncati cu noroi sau cu flori.

Intelegerea cu Piersic Jr. era ca autorii nu isi pot prezenta separat opera, timp de doi ani. Acea interdictie a expirat, asa ca Marele Ecran va prezinta in premiera, in aceasta vineri dupa-masa, scurtmetrajul Vineri dupa-masa.



continuarea aici

Timisoreanca Noemi Dumitrescu a facut Facultatea de Arte Plastice, sectia Design Multimedia, un masterat in Creative Writing (Facultatea de Litere, Universitatea de Vest) si mai multe filmulete experimentale. Ar vrea sa experimenteze in continuare, insa nu are "acces la o camera ca lumea". In ultima instanta isi va filma ideile si cu o camera low-quality. Intre timp se antreneaza facind fotografii.

3 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.