miercuri, 3 februarie 2010

New York, I Love You (2009)

rating: Eroare

Asteptat cu mai mult interes decat precedentul Paris, Je T'aime, al doilea episod din saga romantica dedicata iubirilor din marile orase ale lumii - New York, I Love You - nu a reusit sa ma incante in aceeasi masura ca magnificul colaj parizian. Totusi cei care au vazut cele 18 iubiri din Orasul Luminii vor fi in mod absolut normal curiosi de celelalte 10 din Marele Mar, la fel am fost si eu, si intr-o anumita masura chiar multumiti de unele idei si de distributie..Shia LaBeouf, Natalie Portman, Hayden Christensen, Orlando Bloom, Chris Cooper, Andy Garcia, Christina Ricci, Irrfan Khan, Robin Wright Penn, Julie Christie sau Ethan Hawke. Actori frumosi si talentati interpretand diverse personaje ale caror drumuri se intersecteaza pe strazile NY (taximetrist, pictor, hot de buzunare, scriitor sau prostituata). Din pacate in nici una din story nu am putut simti un "stil regizoral" evident, exceptie facand segmentul lui Shekham Kapur dupa un scenariu de A. Minghella in care o diva a scenei acum in toamna vietii se intoarce intr-un hotel unde se reintalneste cu un bellboy jucat pe rand de Shia LaBeouff si John Hurt..

Chiar daca sunt un pic dezamagit de lipsa unei omogenitati care presupun ca era de asteptat, ce m-a deranjat cel mai tare a fost ca filmul nu mi-a transmis nimic, nu m-a surescitat in vreun fel.. complet pe dos decat in varianta "europeana". Totusi, doua episoade mi-au placut foarte mult, cel cu compozitorul (Orlando Bloom) si tipa pasionata de Dostoievski si bucata lui Fatih Akin cu pictorul.. cam atat.. Astept insa cu aceeasi curiozitate episoul al treilea dedicat Shanghai-ului in 2011. Pentru "neofiti" recomand cu caldura primul film, Paris Je T'aime, care e genial dealtfel..

Trailer NY I love You

7 comentarii:

  1. am vazut primul film, l-am adorat... si abia astept sa-l vad si pe asta. is it that bad? :|

    RăspundețiȘtergere
  2. putea fi mai bun cred..dar am decis sa fiu mai putin indulgent...vezi-l si anunta-ma ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am vazut acum aproximativ o luna si, ca si tine, la sfarsitul filmului am zis "ce dracu a fost asta?". Dar in timpul filmului, desi nu puteam sa zic mama ce tare e, nu ma puteam dezlipi de ecran. E interesant in amalgamul de episoade.

    RăspundețiȘtergere
  4. ok... I saw it.
    Si baiu' acuma e ca nu-mi dau seama cat de mult mi-a placut, pentru simplul motiv ca l-am comparat non stop cu PJTA. Si rezultatul... nah.. oleaca dezamagita. Asta parca zicea povestile din Paris, in engleza. Dap, se putea mai bine (si da, a fost foarte faina partea cu Orlando :D)

    RăspundețiȘtergere
  5. :P
    yeah, well...
    sper ca al treilea sa fie, totusi, ceva mai bun.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.