miercuri, 8 iulie 2009

Ice Age 2009. Sau extincţia cinematografelor-dinozaur

Am fost aseara la Ice Age. Nu-mi dau seama daca prietenii care ne-au invitat obţinuseră biletele prin ceva intervenţii, dar am înţeles că pentru primele două săptămâni sunt rezervate toate locurile. Am stat la coadă la intrare pe două rînduri. Şi tot aşa se stătea şi la popcorn. În condiţiile în care nu era nimic baş gratis. Şi o grămadă de oameni veniseră la mall special pentru film, în maşinile lor, pe aglomeraţie şi căldură. Deci industria filmului poate să meargă şi în România. Printr-un marketing inteligent şi cu condiţia să ţi se ofere condiţii decente. Dar hai să vedem cum reacţionează celelalte cinematografe, localizate în punctul zero al urbei. Nici măcar nu mai vorbesc de update-urile tehnice, practic inexistente. Să lăsăm condiţiile de vizionare deoparte. De marketing iarăşi nu poate fi vorba. La Studio, nu numai că nu au avansat, ba au intrat în regres dpdv al afişajului (vezi foto). Hîrtiile astea A4 care anunţă filmele lunii sunt, vă jur, exact ca în 1989. Doar că acum nu mai scrie PRODUCŢIE USSR, ci PREMIERĂ ANGLIA.



Altă problemă: în timp ce la Cinema City ajung cu o săptămână maxim întîrziere, la Timiş filmele ajung cu un delay de jumate de an. Wrestler merită toţi banii. Dar chiar dacă aş dori să-l revăd, nu m-aş arunca în grota dinozaurilor.


La fel ca tema din Ice Age (voi reveni cu detalii despre film, că merită), aceste stabilimente au intrat în Lost World. N-am habar cine le-a dorit moartea. E clar însă că nici nu vrea nimeni să le ţină în viaţă. Înainte mi se rupea inima pentru starea lor. Şi mi-am tot răcit gura de pomană în cîteva articole. Acum, mă lasă rece. Oricum, au intrat în Ice Age. Şi dinozaurii, se ştie, sunt morţi de mult.


later edit: informatie de ultima ora - se pare ca la Studio nu se mai dau filme joia. Cum ar veni: la Studio refrenul corect este NU NE VEDEM JOI...

3 comentarii:

  1. cand ai cinema city unde e racoare/cald in functie de anotimp, scaune comode si sunet perfect ..de ce sa mergi la timis unde tremuri de frig si te mai rontatie si un soarece de papuci..?imi pare si mie rau, ca acolo am vazut si eu primele mele filme pe marele ecran, dar ...cum zici tu, tin de ice age..

    RăspundețiȘtergere
  2. @adizzy: din pacate, asa sta treaba. Eu m-am resemnat. Si se pare ca si actualii proprietari, recte Primaria.

    RăspundețiȘtergere
  3. l-am vazut aseara si mi-a placut mult:D
    astept recenzia

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.