luni, 20 aprilie 2009

Simultan 05

"Festivalul Simultan este un festival anual de arta video, media, muzica electronica experimentala. Editia de anul acesta se desfasoara pe tema Trans:position si va avea loc in 21-23 Mai 2009, in Timisoara, Romania.

Festivalul isi propune sa intretina si sa stimuleze modalitatile creatoare ale celor mai moderne viziuni in perceperea si captarea realitatilor culturale in arta contemporana. Prezinta procesele actuale si modul in care tehnologia si societatea dau nastere unor noi forme de expresie artistica prin utilizarea noilor medii. Avand la baza in fiecare an o alta tema, festivalul prezinta proiectii de arta video, live performance-uri, instalatii, conferinte."

In 23 aprilie insa are loc un pre-eveniment cu motto-ul "generating preview.." in cadrul caruia se vor proiecta video-uri de la ultimele editii Simultan si apoi vor avea loc concerte. De ex. puteti asculta Laptoporchestra Berlin care interpreteaza si re-compune piese electro-acustice de arta audio contemporana si muzica pop electronica. Muzicienii formeaza un ansamblu, o orchestra de laptop-uri, fiecare functionand ca un instrument independent. Suna interesant. Apoi mai vine si Makunouchi Bento cu un dj set experimental. Totul se intampla in Setup de la 19.30 la un pret modic de 10 ron. O buna ocazie de a vedea cu ce se mananca Simultanul asta ca sa stiti la ce sa va asteptati in 21 mai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.