luni, 24 iulie 2017

Peste 2.500 de spectatori la cea de-a patra ediţie Ceau, Cinema!


Peste 2.500 de spectatori au participat la cele aproape 30 de proiecţii la cea de-a patra ediţie a festivalului Ceau, Cinema!, care a avut loc între 20 şi 23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

Trofeul Ceau, Cinema! 2017, în valoare de 1.500 de euro, a fost câştigat de filmul „Mister Universo” (Austria-Italia), de Tizza Covi şi Rainer Frimmel. Premiul a fost decis de juriul format din producătorul Anamaria Antoci, actorul Alexandru Potocean şi criticul de film Cătălin Olaru, care au evaluat cele şase filme din competiţie.

Trofeele Ceau, Cinema!
„Mister Universo”
În valoare de 500 de euro şi acordat cu sprijinul Kathrein România, Premiul Publicului, stabilit pe baza voturilor exprimate de spectatori, a fost obţinut de filmul bulgar „Gloria”, de Kristina Grozeva şi Petar Valchanov.

„Gloria”
Trofeul Vitas România pentru film independent sau pentru primul sau al doilea film, în valoare de 1.000 de euro, a fost acordat producţiei italiene „Ultimele lucruri”, debutul tinerei regizoare Irene Dionisio. Premiul a fost decis de echipa Ceau, Cinema! şi Vitas România.

„Ultimele lucruri”
De un foarte mare succes la public s-au bucurat proiecţiile de seară, în aer liber, de la Grădina de Vară „Capitol” din Timişoara. Aproape 700 de spectatori au fost prezenţi la gala de deschidere şi la proiecţia documentarului „Planeta Petrila”, în regia lui Andrei Dăscălescu, un record la cele patru ediţii de Ceau, Cinema! Peste 400 de spectatori au văzut la gala de închidere filmul românesc „Mariţa”, de Cristi Iftime, prezentat în premieră în România.

Laurenţiu Bănescu şi Cristine Cizmaş, la Gala de deschidere

Alina Ilea, Cătălin Olaru, Anamaria Antoci, Alexandru Potocean, Laurenţiu Bănescu


Printre invitaţii speciali s-au numărat producătorul Ada Solomon şi regizorul Alexandru Solomon, care şi-a prezentat cel mai nou film, „Ouăle lui Tarzan”, regizorul Andrei Dăscălescu şi protagoniştii documentarului „Planeta Petrila” - minerul Cătălin Cenuşă şi caricaturistul Ion Barbu -, dar şi actorii Alex Mărgineanu, Cristine Cizmaş, Alina Ilea şi Laurenţiu Bănescu, ultimii trei fiind şi prezentatorii din acest an.

Alexandru Solomon

Ada Solomon
Ion Barbu, Andrei Dăscălescu, Cătălin Cenuşă
 Cea de-a patra ediţie a festivalului Ceau, Cinema! a avut loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob, prima localitate rurală cu cinematograf modernizat din România.

Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.
Proiect realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Primăriei Municipiului Timişoara, Consiliului Local Timişoara şi Consiliului Judeţean Timiş.
Evenimentul este realizat de voluntari, cu susţinerea: Vitas România, Kathrein România, Primăria Gottlob, Toluna, Zoppas Industries Romania, Autoclub (Centrul Volkswagen Timişoara), Centrul Ceh din Bucureşti, Institutul Polonez din Bucureşti, Institutul Francez din Timişoara, Consulatul Republicii Federale Germania la Timişoara, Centrul Cultural German din Timişoara, Direcţia Judeţeană de Cultură Timiş, Ambasada Portugaliei la Bucureşti, Ambasada Suediei la Bucureşti, One World Romania, AMBASADA, Hotel Timişoara, Restaurant Enoteca Amphora, Little Hanoi, EuCeMananc, Cărtureşti, Asociaţia Culturală Macondo, Terapie de Basm, Plan Zero, Teatrul Auăleu, Balamuc (loc de joacă ş-altele), Pizzeria DelVecchio, La Fântâna.
Parteneri media: Ziarul Metropolis, TVR Timişoara, Radio Timişoara, All about Romanian Cinema (AaRC), Kiss FM.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.