vineri, 15 iulie 2016

Ce vedem în a doua zi de Ceau, Cinema!

"Belgica"
După încălzirea din prima zi, oferim o a doua zi de Ceau, Cinema! mult mai încărcată, cu filme bune pentru cât mai multe gusturi.

Începem de dimineaţă, de la ora 11, când părinţi şi copii sunt aşteptaţi la Casa Artelor, pentru prima proiecţie din trilogia animată "Lotte", care are în centru o căţeluşă simpatică.

Intrarea este liberă pentru cei mici, iar filmul este subtitrat în limba română.

Tot în Sala Studio de la Casa Artelor (unde vom asigura aer condiţionat), propunem de la ora 16 o selecţie antrenantă de 10 scurtmetraje din Austria, Germania şi Elveţia - "Lecţia de germană" - aduse la Festivalul Independent Days din Karlsruhe. Intrarea este liberă, iar scurtmetrajele au subtitrare în limba engleză.

În acelaşi loc de proiecţie, de la ora 18, oferim al doilea film din trilogia "Trei culori" a lui Kieslowski: "Alb", cu frumoasa Julie Delpy.

În tradiţionalul spaţiu de proiecţie dedicat filmelor de Competiţie, Teatrul Maghiar, de la ora 18 rulează filmul sârbesc "Panama", de Pavle Vuckovic, care a fost anul trecut la Cannes, în afara competiţiei.

Al patrulea film din competiţie este dramedia croată "Viaţa e o trompetă", de Antonio Nuic, care poate fi văzută de la ora 20, tot la Teatrul Maghiar.

La AMBASADA, pasionaţii de benzi desenate pot participa, de la ora 18, la un atelier susţinut de Sorina Vazelina, cu intrare liberă.

Tot cu intrare liberă este şi proiecţia de la ora 20 de la AMBASADA: documentarul "Traceroute", de austriacul Johannes Grentzfurthner, care urmăreşte într-un mod neconvenţional aşa-numita "nerd culture" din America.

Tot în această seară, de la ora 20, la Cinema Timiş, dăm startul retrospectivei dedicate regizorului polonez inconclast Wojciech Smarzowski şi proiectăm "Casa întunecată", un spectaculos şi demenţial film al său din 2009.

De la ora 22, în Curtea cu Castan de la Casa Artelor, propunem o selecţie de scurtmetraje portugheze noi şi atractive, premiate la Festivalul Curtas Vila do Conde. Şi avem şi un invitat special din Portugalia, tânărul regizor João Rosas, care va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri după proiecţie. În caz de vreme nefavorabilă, proiecţia se mută în Sala Studio de la Casa Artelor.

Tot de la ora 22, în Rethoric, oferim un film-experiment de Radu Jude, "Film pentru prieteni" (2011), un mediumetraj mai puţin văzut şi cunoscut, dar extrem de provocator.

La 21.45, la Grădina de Vară Capitol, oferim un scurt cineconcert TIMESHARDS, o alegorie THY VEILS. Un aperitiv la electrizantul film "Belgica" (2016), de Felix van Groeningen, proiectat (de la ora 22.15) în premieră la Timişoara. O dramă puternică, plină de muzică şi culoare. În caz de vreme nefavorabilă, proiecţia se mută la Cinema Timiş.

Programul detaliat, disponibil pe site-ul Ceau, Cinema!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.