duminică, 3 iulie 2016

Proba tehnică: Timiș



Am fost ieri la cinema Timiș să facem proba tehnică. Domnul Hary, proiecționistul, seamănă cu Zorba Grecul (de fapt cu Anthony Quinn) și la chip, dar și la atitudine. Lucrează de peste 30 de ani în cinematografele din Timișoara. A trecut pe la Melodia, Studio și, probabil, va ieși la pensie de la Timiș. Știam că nu mai vine lumea la cinema (că ieri de exemplu nu s-a ținut nicio proiecție din cauza lipsei de spectatori), dar am vrut să știu exact cât de mare e dezastrul. Așa că l-am întrebat.

Dar domnul Hary e genul care vede jumătatea plină a sălii. Mi-a dat exemplu Filmul Usturoi.  "Am avut mare succes cu Ustoroi. Am bătut toate recordurile cu filmul ăsta. Am avut sala plină. Au fost peste 50 de oameni de trei ori ori. La final a aplaudat lumea."

Când am auzit așa reacții frumoase, am zis să-i facem un cadou lui Radu Valentin Băzăvan (creatorul Usturoi) și i l-am dat la telefon pe simpaticul proiecționist să-i repete ce tocmai mi-a zis. După schimbul de amabilități, domnul Hary își face curaj și îl întreabă pe omul ghie la Cluuj, zis și Groparu:

-Dar nu puteți să ne ajutați și cu Bacalaureat? Știți ce întreabă lumea de el?! Vă rog, poate aveți o intrare...

Eram acolo lângă domnul Hary și am tăcut din gură. Că nu știm dacă Bacalaureat va ajunge la cinema Timiș. Dar va ajunge sigur la Ceau, Cinema!

În curând, detalii :)


#Bacalaureat #CeauCinema3



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.