marți, 26 aprilie 2016

Ultimul lup (mongol) la Timisoara


Deseara la 20:45 Le dernier loup / Wolf Totem, cel mai recent film al lui Jean-Jacques Annaud (Sapte ani in Tibet, Numele trandafirului) poposeste in Timisoara la Ambasada. E o co-productie chino-franceza generos bugetata, ecranizare a unui roman semi-autobiografic foarte popular dar si controversat scris de Lu Jiamin. Protagonistul sau este Chen Zen, un student din Beijing trimis in timpul Revolutiei Culturale in Mongolia Interioara, o regiune autonoma din nordul Chinei, ca sa-i invete carte pe pastorii nomazi. Efectul e insa opus, invatatorul devenind elevul lor si descoperind o cultura bogata si profunda ce are in centrul ei mitul lupului mongol, a carui existenta e amenintata de un activist de partid supra-zelos.

In ciuda unei relatii complicate cu China (filmul Sapte Ani in Tibet este inca interzis acolo), Jean-Jacques Annaud a fost co-optat in realizarea acestui film datorita experientei sale in lucrul cu animalele (The Bear, Two brothers). Echipa sa de filmare a cuprins 480 de tehnicieni, 200 de cai, aproape o mie de oi, 25 de lupi și vreo 50 de dresori și îngrijitori care s-au ocupat de acestea. Lupii au fost obtinuti de la diferite gradini zoologice din China iar antrenamentul lor a durat 4 ani sub comanda unui dresor canadian, Andrew Simpson. Desi dupa filmari s-a incercat pastrarea lupilor in China, faptul ca raspundeau doar la comenzi in engleza a dus la relocarea lor in Canada.

Dincolo de aceste detalii, filmul Ultimul lup este o experienta vizuala intensa, rod al splendidei cinematografii care captureaza in detaliu frumusetea impozanta si nemarginirea "marii de iarba" stapanita in vremuri stravechi de hoardele triburilor de mongoli razboinici. Muzica lui James Horner acentueaza senzatia de atemporalitate si vesnicie a locurilor punctand bine si momentele de suspans. In plus, filmul comenteaza fluent asupra ideilor de libertate, comunitate si responsabilitate, descifrand totodata pentru spectatori legatura complexa dintre om si lup.
Proiectia, realizata cu ajutorul Independenta Film, va avea loc deseara la 20:45 la AMBASADA (Str. Anton Seiller nr 2) la etaj iar pretul unui bilet este de 10 lei.

Un comentariu:

  1. Numele meu este Ulrika Charles care trăiește în Stockholm-Suedia. Acum câteva zile am citit un comentariu postat pe un blog de consiliere relațională despre o doamnă din LA, ea este o bază pe bază de LA Jurnalistul dezvăluie cum a păstrat paranșiv erecția slabă și ejacularea rapidă la 6 luni după ce soția lui la părăsit. Preotul-șef Oduduwa Spell Caster din partea națiunii africane la ajutat să găsească un remediu permanent pentru erecție slabă / ejaculare slabă, iar acum este foarte activ și ex-soția se întoarce acasă fericit. Eu numesc mysefl atat de norocos sa citesc acest post online pentru ca am copiat adresa noastra de e-mail pentru a contacta mesajul acelasi Priest Oduduwa din cauza provocarilor si a experientelor mele de criza pe care le am in relatia mea de casatorie. recent mă simt deprimat, plâns îngrijorat și împărtășesc lacrimi secrete ori de câte ori îmi amintesc cum mă întreabă fiica mea în vârstă de 7 ani dacă tatăl ei se va întoarce acasă pentru o lună care se termină cu cina de masă rotundă de familie la casa mamei. În exact doi ani, soțul meu Anderson ne-a abandonat pentru o altă femeie. Dar i-am promis fiicei mele in timpul celei de-a treia sarbatoriri de Ziua Recunostintei ca ii voi da un cadou de neuitat in aceasta sarbatoare de Craciun fiica mea nu a fost interesata de cadouri pentru ca am inteles ca a ratat tatal ei atat de mult si a vrut sa o vada. Niciodată nu știu cât de posibil va fi asta, pentru că soțul meu îmi aruncă ochii și mi-a spus că sa terminat între noi. Soțul meu a plecat de acasă, nu mai luă apelurile mele telefonice și nici un mesaj text. Îmi iubesc soțul atât de mult și de dragul fiicei mele, am fost desprins și gata să fac tot posibilul; pentru a aduce soțul înapoi acasă. Nu vreau să-mi dezamăgesc fiica. I-am spus unui prieten de-al meu, ea mi-a prezentat dr.Oduduwa o vrajitoare magică. prietenul a spus că Oduduwa a ajutat-o ​​să se întoarcă înapoi la încrederea ei în căsnicie, cu vrăjitoria magică. Nu am crezut în vrăji magice înainte, dar am fost convins pentru că am citit de asemenea din comentariile de pe blog-ul post despre magie spell-casters pentru a câștiga înapoi ex iubire.
    Am dat vraja magică de a încerca să-mi întorc soțul și tatăl la fiica mea acasă. Aveam nevoie urgentă de o soluție. Am trimis un mesaj de poștă electronică la adresa de e-mail Oduduwa așa cum mi-a dat prietenul meu (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com). câteva ore am primit un răspuns și a vrut să mă ajute, am vorbit și i-am urmat instrucțiunile. Mi-a asigurat trei zile că soțul mă va suna la telefon să vină acasă, cred, să mă rog și sperase. Spre surprinderea mea cea mai mare, imediat după 2 zile de la Oduduwa, mi-am dat o vrăjitorie de dragoste în templul din Oduduwa, sotul soțului meu mi-a sunat la telefon cu un număr de tellefon necunoscut, am vorbit atât de frumos, a venit acasa am auzit un bate pe ușa mea, acesta a fost un moment de neuitat în viața mea și fiica mea a ieșit atât de salt pentru a saluta tatăl său acasă, eu sunt atât de ieșit mulțumitor Oduduwa puternic spellcaster, de aceea am afară să împărtășesc prietenilor mei Cred că cineva poate avea nevoie de ajutor pentru a rezolva această relație ruptă, cu toții merităm să fim fericiți în relația noastră de dragoste, în căsătorie și în dragoste. cu rezultat instant nu există nici un efect secundar. aici pentru al contacta pentru ajutor la mesajul Whatssap la +2348109844548

    RăspundețiȘtergere