marți, 12 octombrie 2010

Hollywood Rapace

Doua remake-uri americane dupa succese nordice.

Let me in se anunta interesant pentru critici datorita regizorului (Matt Reeves, Cloverfield) care a promis ca nu va strica originalul. Pentru mine, datorita baiatului Kodi Smit-McPhee, extraordinar in The Road. Despre original am scris aici.



Primul film din de acum celebra trilogie Millenium, The Girl With The Dragon Tatoo a transformat-o peste noapte pe actrita Noomi Rapace intr-o vedeta mondiala. Scena violului o concureaza pe Monica Belluci (din Irreversible) la categoria "cel mai teribil viol din cinematografie". Filmul nu este atat un thriller violent, cat un mistery foarte destept. Incercati sa va imaginati ca Agatha Christie ar fi scris despre o crima investigata de un hacker si un jurnalist (a carui viata depinde de rezolvarea cazului). Cercetarile pe baza unei fotografii vechi amintesc de Blow Up.


Ecranizarea suedeza a fost aclamata de cele mai autorizate voci (uite ce zice respectatul Roger Ebert: "This is not a deep psychological study. But it's a sober, grown-up film. It has action, but not the hyperkinetic activity that passes for action in too many American movies. It has sex, but not eroticism. Its male lead is brave and capable, but not macho. Its female lead is sexy in the abstract, perhaps, but not seductive or alluring. This is a movie about characters who have more important things to do than be characters in an action thriller"). Varianta americana a intrat deja in filmari (Daniel Craig pe post de Blomquist si Rooney Mara as Rapace). La fel ca in primul caz amintit, numele regizorului (David Fincher) e o garantie ca remake-ul se vrea la inaltimea originalului.

Om vedea. Sau nu (personal, nu as fi avut nimic de adaugat la originale).

2 comentarii:

  1. amandoua filme originale au fost excelente. sa speram ca remake-ul dupa the Girl with the dragon tatoo va fi reusit. Am in schimb retineri pentru Let me in.

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu am retineri in ceea ce il priveste, ma abtin sa nu sar la gatlejul lui:))

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.