marți, 23 februarie 2010

BAFTA, Bigelow!

Kathryn Bigelow, fosta nevastă a lui Cameron, şi-a luat revanşa la prestigioasele premii BAFTA (Oscarul britanic). Drama de război, The Hurt Locker a cucerit 6 premii din 8 nominalizări: între care Cel Mai bun Film şi Cel mai bun Regizor. În vreme ce Avatar a luat numai 2 (nesemnificative).

Îi urăm regizoarei BAFTA la Oscar, că acolo filmul ei este "the underdog"!

6 comentarii:

  1. L-am vazut, a fost misto :)
    sper sa faca treaba buna la oscaruri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mrs Dalloway: sincer, pe mine nu m-a dat peste cap (te tine in priza si are substanta, dar nu cred ca putem sa-l comparam cu Apocalypse Now sau Full Metall Jacket).

    Cum nu a facut-o niciun film de la Oscarurile de anul asta, in afara de cele 2 europene, Un Prophete si The White Ribbon.

    De care ne vom ocupa in curand :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am vazut Avatar, dar The Hurt Locker e un film fain.

    RăspundețiȘtergere
  4. IB: nu te contrazic nici o clipa.
    E fain, dar nu cred ca e un film mare.

    E onest, actual si ataca ideea de razboi in stil mare. Vorbeste despre asumarea naturii noastre violente. Despre adrenalina pe care o da unora -lipsiti de speranta - razboiul. Si despre dependenta fata de aceasta stare.

    Fara indoiala, unul din cele mai puternice filme despre razboiul din Irak si razboiul dintotdeauna. Foarte puternic atat dpdv vizual dar si ca interpretare, a eroului principal.

    Probabil ca trebuie sa-l revad, dar acum i-as acorda 4 stele din cinci.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am o parere foarte buna despre Hurt Locker. Chiar are sanse mari la Oscaruri. Din punctul meu de vedere, scenariul, regia, montajul, cinematografia sunt ireprosabile. Si poate imi veti sari in cap ca sunt misogin dar nu ma asteptam ca o femeie sa faca un film atat de puternic. I stand corrected!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici eu nu am crezut ca va fi atat de bun cand am auzit ca e facut de o femeie... dar m-am inselat. Mi-a placut enorm!
    Si vizual - e spectacol!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.