marți, 6 iunie 2017

Corespondenta TIFF (II)



Pentru prima oară la TIFF, am mers la un film din secțiunea EDUCATIFF: Regele broască. Când ai un profesor care se transformă în broască, oare ce ar trebui să faci? Să-l aperi de directorul care se transformă în barză, bineînțeles.

Yamato (California) e despre  o ciudățenie a istoriei. Insula Yamato, locuită de japonezi si gazda a unei baze militare americane, e oficial parte a statului american. Ciudată e și încercarea de a face “rap” a unei adolescente de pe insulă.

Even Lovers Got the Blues – o picanterie belgiană, cu toate combinatiile de dragoste posibile intr-o gasca de prieteni.  Filmul a stârnit discuții incomode la sesiunea de Q&A de după film, ținută de regizorul/producătorul/băiatul care aduce pizza, așa cum ne-a fost prezentat Laurent Micheli. 


Maribor Uprising m-a pus în fața unui eveniment special la TIFF: o dezbatere legată de protestele de stradă din Maribor, Slovenia - în particular și de proteste de stradă - în general. Interactiv, vizionat și dezbătut împreună cu un moderator cu carismă. Și mai interesant a fost că filmul a evoluat în funcție de votul publicului, pe rând, înspre cele 2 direcții opuse propuse de film. Ce alegi să vezi: proteste pașnice sau violente? E o luptă continuă cu tine și e nevoie doar de o scânteie pentru a trece dintr-o tabără în alta. 

Animale – un set bizar de evenimente în care pisicile vorbesc și oile lovite cu mașina îți sunt aduse acasă pentru a fi gătite. Oare e ceva adevărat în toată povestea asta sau e doar imaginația cuiva? 

Pe peron am fost însoțit de regizorul român Ștefan Mihalachi, care trăiește la Paris si ne pune pe masă povestea unei psiholoage și scriitoare. Marie Depusee lucreaza intr-o clinica de psihiatrie din Franța unde se aplică o nouă metodă de terapie: pacienții și personalul medical trăiesc împreună, având același statut.

(corespondenta de la Cluj, de Razvan Baloi)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.