luni, 21 septembrie 2015

Alexandru Andrieș revine intr-un concert cu "muzica de divorț"


Ce legatura are muzica lui Alexandru Andries cu marele ecran, dincolo de faptul ca va concerta in Sala Filarmonicii Banatul, fost cinema Capitol? Pai, in 2 cuvinte... it's complicated... Cam ca-n Divort in stil italian cand Marcello Mastroianni vrea sa se-nsoare cu verisoara-sa dar nu poate scapa de nevasta actuala pentru ca-n Italia divortul e interzis de lege. Sau ca-n Kramer contra Kramer cand Merryl Streep il paraseste pe Dustin Hoffman si apoi il taraste prin tribunale pentru custodia fiului lor. Ori ca-n Razboiul rozelor, cand Michael Douglas si Kathleen Turner isi fac bucati imobilul conjugal pentru ca orgoliul nu-i lasa pe nicicare sa renunte. Da, complicat ca-n Nader si Simin: O despartire, cand Simin vrea sa emigreze din Iran pentru o viata mai buna insa Nader are pe cap un tata bolnav de Alzheimer.

Ce-au in comun toate aceste divorturi cinematografice? Pai, in primul rand, niciunul nu s-a bucurat de muzica lui Andries, ceea ce e in orice caz o mare pierdere. Bineinteles, o scuza ar fi ca muzicianul a incercat mai intai sa faca soundtrack la nunti locale (vezi debutul lui Horatiu Malaele, Nunta muta, realizat pe muzica de Alexandru Andries). Insa discul sau din 2001, Muzica de Divort, il recomanda si pentru finaluri de casnicii.
”Am ales acest nume și pentru turneu pentru că, între timp, știu sigur: publicul se împarte în trei categorii clare: cei care nu sunt căsătoriți - dar se vor căsători -, cei care sunt deja căsătoriți și cei care au divorțat sau sunt pe cale de a divorța (mai ales că s-a descoperit că motivul principal al divorțului e căsătoria), iar un artist își dorește să atingă toate categoriile publicului, pe cât posibil." spune Alexandru Andries.
Timișorenii îl vor putea asculta live pe Alexandru Andrieș în data de 3 octombrie, începând cu ora 19:30, la Filarmonica ”Banatul”. Alături de artist vor mai urca pe scenă Ioana Mîntulescu, Sorin Romanescu și Berti Barbera. Cei care-ati vazut anul trecut concertul "Interioare" n-veti nevoie de nicio alta incurajare. Cei care l-ati ratat insa ar fi bine sa stiti ca cei 4 fac un spectacol extraordinar iar Berti Barbera i-ar tine piept chiar si durului J. K. Simmons din Whiplash.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Filarmonicii, iar prețul lor variază între 30 și 50 de lei. Turneul național poartă numele primului album înregistrat integral în studioul lui Victor Panfilov (care va fi, de asemenea, prezent la spectacolul de la Filarmonica „Banatul”), în anul 2001, pentru care artistul a câştigat Premiul Industriei Muzicale Româneşti 2002, secţiunea cel mai bun album jazz-blues.
Organizatori: PRbeta Agency

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.