miercuri, 1 iunie 2016

3 artiști + 1 la Trilogia Lubeniței

4 AFIȘE DE FESTIVAL

A devenit deja un obicei ca pentru imaginea Ceau, Cinema! să lucreze artiști grafici și ilustratori. La a treia ediție a festivalului (14 -17 iulie) au fost invitați să deseneze trei artiști timișoreni. Sorina Vazelina, Răzvan Cornici și Lucian Popovici au propus fiecare o versiune de afiș. Foarte diferite ca stil și concept, cele trei variante au un singur element comun: ‘Trilogia Lubeniței’.

Sorina Vazelina este graphic designer și ilustratoare, născută și educată la Timișoara. Printre proiectele în care s-a implicat se numără identitatea vizuală pentru Noaptea Albă a Galeriilor (București) sau compendiul de benzi desenate: The Book of George. Sorina se descrie astfel: “Unguent oftalmologic, elimină grijile chiorâtului, desfundă ochii și clătește cu balsam mintea. Efectele sale sunt vizibile de la prima aplicare. Pentru o acțiune în profunzime masați globii oculari regulat cu acest remediu.” Sorina Vazelina va susține și un atelier de bandă desenată în cadrul festivalului.

Razvan Cornici îmbină tehnicile desenului și colajului volumetric cu pasiunea sa pentru benzile desenate cu super eroi, realizând basoreliefuri din hârtie decupată, modelată și lipită, ce amintesc de diorame.
A participat la expoziții de grup ca București Optimixed (2014), Supermarkt Nürnberg (2015),
Mittlerweile Landshut (2015) și a avut o expoziție personală la Cărturești Timișoara (2015). Tot recent
a colaborat cu edituri și agenții de publicitate pentru clienți cum ar fi Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria. (http://cuttingalex.blogspot.ro)

Lucian Popovici este grafic designer. Adoră verdele, chițibușurile și ideile culturale independente ce ajung să schimbe ceva în jurul lui. Pe scurt: un pitic sprinten în luptă cu titanicul prost gust se reîntoarce 2.avi.

O bună parte din materialele create anul trecut de artiștii din Balamuc (Loc de joacă și altele) și Super Smooth Studio se mai pot găsi în Cineshop-ul de pe www.ceaucinema.ro. Pentru imaginea festivalului lucrează încă de la prima ediție și muzicianul Felix Petrescu alias Waka X (Makunouchi Bento).

A treia ediție Ceau, Cinema! va avea loc în perioada 14 - 17 iulie, la Timișoara și Gottlob (prima localitate rurală din România cu un cinematograf recondiționat). Din program nu vor lipsi animațiile, documentarele, cele mai noi filme europene și mult-așteptata lubeniță de Gottlob. Mai multe detalii puteți afla pe pagina de internet www.ceaucinema.ro sau la e-mail: festival@ceaucinema.ro.

Festivalul de film Ceau, Cinema! este organizat de Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală și este primul festival din Timișoara dedicat filmului european. Evenimentul este realizat de voluntari.

Parteneri: Vitas România, Kathrein România, Direcția Județeană de Cultură Timiș, Primăria Gottlob, Primăria Timișoara, Institutul Francez din Timișoara, Centrul Cultural German din Timișoara, Institutul Polonez din Bucureşti, Institutul Camoes, Ambasada Portugaliei în România, AMBASADA, Atelier 1.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.