luni, 3 august 2015

Caravana TIFF la Timișoara


Credeați că ați scăpat?

Caravana TIFF are stație la Timișoara între 6 și 12 august, cu oprire la Grădina de Vară Capitol pe partea stângă. Aduce marfă proaspătă made in EU și SUA.




În prima seară, pe 6 august, îl puteți vedea pe Jude Law în Marea Neagră / Black Sea, regizat de Kevin Macdonald. Este un thriller plin de adrenalină în care un fost căpitan de submarin, întruchipat de Law, e angrenat în căutarea unei comori aflate pe fundul Mării Negre.

Pe 7 august, Caravana TIFF pariază pe Sălbăticie/ Wild, un film inspirat de o poveste reală, regizat de Jean-Marc Vallée după un scenariu semnat de celebrul scriitor Nick Hornby. Reese Witherspoon și Laura Dern au fost nominalizate la Oscar pentru jocul lor. O tânără aflată în prag de divorț și marcată de moartea mamei începe o călătorie de 1500 de kilometri, pe jos şi de una singură, pe un drum montan ce uneşte nordul Statelor Unite de graniţa cu Mexicul.

Sâmbătă, 8 august, timișorenii vor avea ocazia să vadă Trash/ Gunoi, în regia lui Stephen Daldry, o versiune sud-americană a celebrei pelicule Vagabondul milionar. Acţiunea are loc în Brazilia şi totul începe când trei puşti găsesc un obiect într-o groapă de gunoi. Curând, ei vor fi nevoiţi să se ascundă de poliţie. Stephen Daldry și-a câștigat renumele cu filme ca Billy Elliot, The Hours şi The Reader, toate intrate în cursa pentru Premiile Academiei Americane de Film. Filmul avut peste 2000 de spectatori în închiderea Festivalului Internațional de Film Transilvania, în iunie.



Dacă ați ratat Comoara (filmul premiat la Cannes al lui Porumboiu) la multiplex sau la Gottlob, mai aveți o ocazie să-l descoperiți  în aer liber pe 9 august

O altă comedie savuroasă, Familia Belier/ Famille Belier, de Eric Lartigau, va rula pe 10 august. Pelicula a avut un succes extraordinar în Franța, unde a înregistrat o cifră record de peste 7 milioane de spectatori și a avut șase nominalizări la Premiile César. În Familia Belier, toți sunt surdo-muți în afară de Paula, care are 16 ani. Ea reprezintă legătura familiei cu lumea. Într-o zi, la sugestia profesorului de muzică, decide să se înscrie la un mare concurs, însă familia ei nu e chiar încântată de idee.

Favoritul publicului la TIFF poate fi vizionat pe 11 august. Despre oameni și oi/ Rams, regizat de Grímur Hákonarson, a câștigat și Premiul Special al Juriului la TIFF, după ce a fost premiat la Cannes. Filmul danez spune povestea emoționantă a doi frați care nu şi-au spus o vorbă timp de patru decenii, dar pentru care totul se schimbă când trebuie să salveze ce au mai scump pe lume: oile.

De ce eu?, probabil cel mai vizionat film românesc de anul ăsta, le mai dă o șansă celor care l-au scăpat până acum, miercuri, 12 august. În fiecare seară, startul se dă la ora 21:30, iar intrarea este liberă.


3 comentarii:

  1. Dupa cifrele cinemagia, De ce eu? e al doilea film romanesc in topul celor mai vizionate, cu aproape 60.000 de spectatori. Aferim e cel mai vizionat de pana acum cu peste 70.000: http://www.cinemagia.ro/boxoffice/premiere/

    RăspundețiȘtergere
  2. De-aia am si zis "probabil", ca nu aveam cifrele Aferim! actualizate :)
    Multumim, Simona!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.