miercuri, 6 mai 2015

Ceau, Cinema!: Afișul oficial


CEAU, CINEMA! ARE PRIETENI ARTIȘTI

Cei care au fost la Ceau, Cinema!, știu deja că ne-am dorit de la ediția-pilot ca animația, banda desenată și arta ilustrativă să fie bine reprezentate în festival. Am vrut încă de anul trecut să facem ceva cu prietenii noștri de la Balamuc și Super Smooth Studio. N-a ieșit, că a fost prea din scurt. Dar, oh boy!, a meritat așteptarea. Pentru că, de anul ăsta, Ceau, Cinema! are prieteni artiști.


Cele două grupuri de artiști din Timișoara creează serii mici de produse, în ton cu spiritul vesel al festivalului. La Balamuc şi la Super Smooth Studio se combină ilustraţie cu artă lowbrow şi cu diverse tehnici grafice pentru rezultate prietenoase. În imaginile realizate pentru ediţia 2015 a festivalului, artiştii vizuali aduc un omagiu cinematografiei cult, de la Nosferatu la The Grand Budapest Hotel, asezonat cu specificul local al festivalului – lubeniţa de Gottlob.

Aceste imagini sunt transformate în abţibilduri, tricouri, plase şi printuri de artă, toate în serii scurte, create special pentru această ediţie. În curînd vor fi de cumpărat şi de pre-comandat pe site-ul festivalului sau, în timpul festivalului, la locurile de proiecție (Casa Artelor, AMBASADA). Sunt de purtat cu mândrie şi cu zâmbetul pe buze, de făcut cadou pasionaților de cinema și artă ilustrativă sau pur și simplu de colecționat.

Balamuc este locul de joacă ş-altele al artiştilor Livia Coloji, Răzvan Cornici şi Ana Kun. Livia Coloji spune poveşti pe care nu le scrie: le inventează şi apoi le pictează în straturi succesive de culori puternice. Răzvan decupează tot ce desenează şi nu în ultimul rând, este cel mai mare cinefil de la Balamuc. Ana combină textul şi imaginea în lucrări narative la propriu şi la figurat, cu referinţe din cultura pop.

Super Smooth (studioul de apartament) este locul unde artiştii Mimi Ciora şi Mircea Popescu găsesc împreună soluţii pentru proiecte felurite care au ca element comun imaginea. Munca lor colaborativă înseamnă desen, ilustraţie, asamblaj, toys & dolls şi se inspiră din bizareriile lumii văzute şi nevăzute, dar cel mai mult le plac ilustraţiile dark, arta primitivă, extratereştrii şi nonsensul. 

Important: toţi cei cinci artişti sunt cinefili şi, apropo de asta, mari pofticioşi de lubeniţă.

Pentru început, dezvăluim posterul oficial Ceau, Cinema! 2015 (desenat de Mircea Popescu). Dacă vă place, dați-l mai departe! (pînă îl veți putea purta pe voi, sub formă de tricou sau plasă). Sperăm că this is the beginning of a beautiful...tradition.







2 comentarii:

  1. jucaus si percutant. sa-l vedem (elementul central) si pe tricou! buna treaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La asta lucram. Cred ca il vom vedea si pe tricou (alaturi de altele la fel de catchy).

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.