miercuri, 25 februarie 2015

Un procuror mai presus de orice bănuială


Cînd și-a prezentat varianta în lucru a filmului, Tudor Giurgiu a ales un timing foarte inspirat. Era în mijlocul unei campanii prezidențiale foarte tensionate și în care s-a vorbit mult despre mașinațiile "serviciilor", și la suprafață și în culise.

Conjunctura acestor zile, chiar dacă nu mai are aceeași intensitate și miză, aduce iarăși puternic în discuție interferențele justiției cu serviciile secrete și ale politicului în toate cele. Deci interesul pentru DE CE EU? (proaspăt lansat la Berlinală) ar trebui să fie iarăși la cote ridicate. Mai ales că poate fi marketat drept "ultimul film văzut de Băsescu" :)

În ciuda acestor parcă eterne teme postrevoluționare fierbinți, rămâne de văzut dacă lumea va face efortul să vină, în număr mare, pentru un "thriller politic" autohton la cinema. Sau la una din lansările de gală din marile orașe, spre care echipa filmului a pornit într-un fel de caravană/turneu (una din puținele mijloace care pare să funcționeze pentru publicul de filme românești).

La Timișoara, ajung în 3 martie pentru premiera de gală, dar filmul va rula și în 4 și 5 martie, tot la sala Capitol a Filarmonicii și tot de la ora 19. Biletul costă 10 lei. Poate fi achiziționat de la Filarmonică în ziua fiecărei proiecții, începînd de la ora 16.00 sau online de pe bilet.ro

Pînă una alta, puteți citi cronica lui Ionuț Mareș din Ziarul Metropolis, ca să aflați una din sursele lui Tudor Giurgiu: filmele italiene din anii '60 - '70.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.