duminică, 14 decembrie 2014

Un proiector cadou pentru Timișoara

A SOSIT KINOTON 

Mare iubitor de cinema și de arte, Eric Baude a încurajat Marele Ecran încă de pe vremea când asociația noastră era doar o idee. Ne-a susținut în timpul mandatului său de director al Centrului Cultural Francez din Timișoara. Nu ne-a uitat nici când a plecat spre alte zări și țări. Prin 2012 ne-a recomandat unor prieteni care sunt curatorii cinematecii din Tours (orașul său de baștină). Au aflat de la Eric că vrem și noi să facem o cinematecă la Timișoara, așa că s-au oferit să doneze un proiector pe peliculă de 35 mm.

Oferta era mai mult decât generoasă, numai că noi nu aveam un spațiu de cinematecă (și lucrurile nu s-au schimbat, după cum știți). N-am fi avut nici spațiu pentru depozitarea proiectorului. Totuși era o ofertă prea bună pentru oraș ca să fie pierdută. Ne-am gândit că prietenii noștri de la Institutul Francez ar avea spațiu, evenimente la care să-l folosească și, în plus, le-ar fi ceva mai ușor din punct de vedere logistic să-l aducă (nu a fost nici pentru ei chiar o plimbare în parc). Iar de aici au preluat ei firul acestui lanț de gesturi generoase, după cum puteți citi în comunicatul de mai jos (le mulțumim pentru deschidere și îi felicităm pentru demers).

"Institutul francez din Timișoara a primit recent un proiector cu peliculă de 35 mm din Franța, donație din partea Cinematecii CINE OFF din orașul Tours (ca-cine-off@numericable.fr, www.cine-off.fr), prin amabilitatea dlui Michel SCHOTTE, președinte.

Proiectorul este marca KINOTON FP 30 D 2000 W si are mai puțin de 1000 ore de funcționare.

Institutul francez susține demersurile întreprinse de Asociația Pelicula Culturală și de Marele Ecran pentru înființarea unei săli de cinema moderne în Timișoara, a unui spațiu adecvat promovării filmului european și culturii cinematografice mondiale. O sală care să satisfacă pretențiile de confort și tehnologie ale unui public modern și foarte numeros la acest gen de evenimente.

Institutul francez, la rândul său,  dorește  să doneze acest aparat orașului Timișoara pentru a fi folosit în viitoarea sală de cinema și speră ca acest proiect să prindă contur în viitorul apropiat.
  
Mulțumim partenerilor care au făcut posibilă aducerea proiectorului la Timișoara :

·       Dlui Michel SCHOTTE, președinte, Cinemateca CINE OFF, Tours, Franța
·       Dlui Samir FELLAHI, Manager, LA FACTORY G&J , Timișoara
 Dlui Alexandru MARISESCU, Road Express Manager, INTERNATIONAL ALEXANDER, Arad"



Așadar, orașul a primit un cadou substanțial de la Pere Noel.
Mai trebuie doar să fie pus la lucru. 



Un comentariu:

  1. Ce gest frumos! Ce veste bună!
    Și eu încă sper și cred că vom avea - mai devreme sau mai târziu - un centru al filmului de artă la Timișoara.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.