joi, 30 octombrie 2014

Filme de Cannes la Timisoara: Program

Avem acum si programul serii filmelor de Cannes la Timisoara. Deci, duminica, 2 noiembrie, dupa ce votati, veniti si la film daca tot ati iesit la plimbare:


Programul începe la ora 16, cu Le Meraviglie, filmul lui Alice Rohrwacher, recompensat cu Marele Premiu la Cannes, al doilea ca importanță după Palme d’Or. În rolul principal apare debutanta Alexandra Maria Lungu, fiica unor imigranți români, care joacă alături de Monica Bellucci și Alba Rohrwacher, sora regizorului. Actrița româncă, descoperită de Alice Rohrwacher pe când avea 11 ani, la o oră de religie, o interpretează pe Gelsomina, fiica unor fermieri italieni care duc o viață retrasă, într-un colț mirific de țară, având grijă de stupii lor de albine. Apariția unui băiat și a unei prezentatoare TV în satul lor o fac să-și dorească o altfel de viață.

Seara va continua cu Clouds of Sils Maria, al renumitului cineast francez Olivier Assayas, unul dintre cele mai apreciate filme din competiția Cannes 2014. Actrițele Juliette Binoche, Kristen Stewart și Chloë Grace Moretz, formează un trio fascinant într-un film despre o actriță pusă în fața provocării de a juca în aceeași piesă controversată care i-a adus celebritatea cu 20 de ani în urmă. Provocarea o obligă să-și pună sub semnul întrebării statutul, viața, relațiile.


Programul se va încheia cu mult așteptatul Winter Sleep. Capodopera lui Nuri Bilge Ceylan, preferata juriului și a presei internaționale la ediția de anul acesta la Cannes, a câștigat Palme d’Or și Premiul Fipresci și este propunerea Turciei la Oscar. Winter Sleep e drama cehoviană a unui actor, proprietar al unui mic hotel într-un sat din podișul Anatoliei, care se confruntă cu propriul mariaj, cu cei din jur și cu sine însuși.


Intarea este gratuită. Accesul publicului se face pe baza taloanelor, care se vor găsi (în limita locurilor disponibile, aprox. 900) la casieria Filarmonicii, în ziua evenimentului.


2 comentarii:

  1. Nu sunteti de incredere. Ati incurcat ordinea proiectiilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am preluat si noi informatia asa cum am gasit-o in presa.
    Dar ai dreptate, Bogdan, tura viitoare vom fi mai atenti si vom verifica din mai multe surse.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.