miercuri, 13 august 2014

Rezultatele chestionarului 'Ceau cinema'

Cei care au facut prezenta luna trecuta la Ceau, cinema! - festival de buzunar, asistand la proiectiile din curtea Casei Artelor, isi mai amintesc poate ca voluntarii festivalului i-au “haituit” cu niste formulare de feedback din care sa aflam apoi ce fel de experienta au avut. Sigur ca noi am strans acele formulare (81 la numar) si le-am citit, analizat, comentat iar datele extrase vi le comunicam si voua, in spiritul de transparenta al activitatilor asociatiilor organizatoare (Marele Ecran & Pelicula Culturala).

Profilul “oamenilor de festival”

Varsta participantilor: 80% dintre vizitatori au avut varsta cuprinsa intre 18-35 de ani, 10% intre 36-50 de ani iar 8,8% persoane nu au raspuns. Fun fact: o persoana s-a declarat “nemuritor”.

Interesant de aflat a fost si cat de des merg la cinema cei sositi la festival. Se pare ca 35,8% merg de mai mult de 10 ori pe an. 42% merg intre 5-10 ori pe an sa vada un film la mall iar 12,3% intre 2-5 ori. 9,9 % merg doar 1-2 ori la cinema.

Experienta Ceau, Cinema!

Ne-a interesat in mod special cum au perceput vizitatorii pretul biletelor (15 lei/zi), un aspect pe care l-am discutat destul de mult in faza de organziare. Rezultatul chestionarului ne bucura: 16% au considerat preturile mici, 77,7% potrivite iar 5% cam mari. O singura persoana a omis sa raspunda.

Ca surse de informare oamenii de festival s-au bazat pe facebook (47%) sau pe prieteni (42%), majoritatea dintre respondenti mentionand ambele surse ceea ce ne clarifica anumite intrebari legate de promovare. 6% au aflat despre Ceau Cinema “de pe saituri”, 1,2% din presa (probabil tot online) si 1 persoana de la infopoint!

Asa cum speram locatia aleasa pentru Ceau Cinema (Casa Artelor, str. Augustin Pacha nr 8) a fost una potrivita si cu lipici la public. Curtea interioara, umbrita de unicul castan, proximitatea cafenelei Klapka, spatiile culturale adiacente (sala StudioArt si galeria de la subsol) au servit la crearea unei atmosfere placute, tipice unui festival de vara. 50,6% dintre persoanele prezente au considerat locatia foarte bine aleasa, dar 40,7 % si-au manifestat dorinta pentru un spatiu mai mare (curtea fiind neincapatoare la proiectiile de seara). 7,4% prefera insa sala de cinema, lucru cu care, dealtfel, suntem si noi de acord.

Selectia filmelor a fost din punctul nostru de vedere intrebarea cea mai importanta, aducerea lor pe un ecran “mai mare decat un pizzolino” reprezentand motivul pentru care am pus pe picioare aceasta versiune de buzunar. Oamenii au considerat selectia buna (49%) si foarte buna (32%) in vreme ce 11% au privit-o ca fiind decenta. 2,5% au considerat ca se putea si mai bine iar 1 persoana a tratat-o drept slaba. Speram s-o imbunatatim la anul.

Cred ca v-ar interesa si ce sugestii am primit pentru viitor:

- spatiu mai mare (majoritatea) - e primul lucru pe care-l vom avea in vedere;

- mai putina galagie (cateva voci) - cred ca se refera la sala StudioArt unde publicul era putin cam bruiat de dute-vino-ul creat de intarziati; poate o planificare mai buna a proiectiilor va rezolva lucrurile.

- o mai mare diversitate tematica (s-a apreciat segmentul dedicat benzilor desenate)

- promovare mai buna, mai “agresiva”; pai... stim unde stati, vorba spotului.

- selectie mai bogata de filme, “filme de nisha”; s-a notat!

- sa nu se fumeze in timpul proiectiilor - in spatiile inchise nu s-a fumat iar in aer liber fiecare e... liber sa se simta bine cu conditia sa tina cont si de nevoia de confort a celorlalti. probabil trebuia sa amintim acest fapt.

- mancare! - desi am permis accesul in perimetru cu de-ale gurii nu putem deschide in perimetrul casei artelor un restaurant :). e pana la urma o institutie de cultura. cei care s-au deplasat la Gottlob s-au putut trata ca la o "campeneasca", cu gratare, mici si bere. plus lubenita, of cors.

- concert! de ce nu, poate data viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.