vineri, 18 iulie 2014

Echipa Germaniei vine la Ceau, Cinema!

FILMBOARD KARLSRUHE

"Der Mannschaft" tocmai a câștigat Cupa Mondială. Azi avem și noi la Ceau, Cinema o echipă germană din Karlsruhe, convocată la Timișoara special pentru mini-festul nostru. În ordinea numerelor de pe tricou și a bagajelor care, din păcate, li s-au rătăcit la aeroport:

Oliver Langewitz, căpitan-jucător ca Philip Lahm, regizor, autor, fondator al Filmboard Karlsruhe e.V. și al festivalului Independent Days din Karlsruhe. Joacă din 1997 în industria media. E și antrenor (lector) la Universitatea Koblenz-Landau.



Willy Rollé, joacă pe mai multe posturi, de fapt pe toate posturile, la fel ca Schweinsteiger: regizor de film și teatru, jurnalist video, pedagog mass-media, cercetare, concepție audio-vizuală.  Ultimul său scurtmetraj „ART GALLERY“ a fost acceptat la Cannes Short Film Corner și va fi proiectat în cadrul Eurochannel Short Film Tour (și la Ceau, Cinema!).



Sven Eric Maier dă bine cu capul, ca și Miro Klose. Atacă mai ales pe flancul drept (ca scenarist) dar are o pîine bună de mâncat și pe banda stângă (ca regizor). Din 2011 lucrează independent ca scenarist și regizor de clipuri video de promovare în regiunea Karlsruhe. Pe lângă aceste activități Sven Eric Maier organizează și diverse workshop-uri educaționale de mass-media adresate elevilor în cadrul cărora acesta prezintă aspecte privind procesul de producție al unui film.


Toți trei sunt titulari în echipa Filmboard Karlsruhe, un ONG pentru creatorii din domeniul filmului și mass-media din Karlsruhe și din regiune, înființat în iulie 2007 și susținut de Primăria Karslruhe. Filmboard Karlsruhe e.V. servește ca partener competent în domeniul filmului și al televiziunii în ceea ce privește producția filmelor și promovarea tinerelor talente. Am aflat de la invitații noștri că orașul-înfrățit cu Timișoara, Karlsruhe, are 6 cinematografe de artă, la aproximativ aceeași populație. Vă mai spun câte are Timișoara?

Simpaticii autori germani nu au venit cu mâna goală (chiar dacă bagajele lor sunt poate acum la Hong-Kong sau cine știe unde): au adus 10 scurtmetraje pe care le puteți viziona azi, cu începere de la ora 19.00, la sala Studio de la Casa Artelor (subtitrate în engleză). Autorii abia așteaptă să afle reacția timișorenilor, la discuția lejeră de după proiecție (20.45), care va aborda subiecte precum cinema, arta filmării și poate chiar fotbal. 


Ne-am dorit să avem un regizor străin invitat la ediția noastră pilor. Iată că zeii cinemaului ne-au blagoslovit cu trei. Oliver, Willy și Sven au venit la Timișoara cu sprijinul Primăriei din Karlsruhe și a Centrului Cultural German din Timișoara, dar și pe cheltuiala lor, fiind foarte curioși de Timișoara. Fiți și voi curioși de ei, ca să facem o figură frumoasă!

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.