duminică, 18 mai 2014

BREAKING NEWS


Breaking News (2004), gangster-flick-ul regizat de Johnnie To, nu are opening-shot. Are opening shoot-out. Unul memorabil și de pus în vitrina cu cele mai elaborate scene din cinema. Să controlezi la perfecție 6 minute și 47 de secunde de filmare neîntreruptă în stradă cere o viziune de maestru și o echipă care să funcționeze ca o orologerie elvețiană. Toate elementele care apar în cadru trebuie să facă clic pentru ca scena să iasă. Coregrafia. Mișcarea absolut incredibilă de cameră pe multiple planuri, du-te vino stânga-dreapta, sus-jos, close-up și profunzime.

După ce vezi această scenă ești "agățat" de film și ăsta era și scopul ei (puteți da play mai jos, fără subtitrare). Dacă mai pui că pe lângă acțiune urmează și o tăioasă satiră (războaiele de azi se câștigă în primul rând la tv și pe net) parcă și mai actuală 10 ani mai târziu, nu ai nicio scuză să nu vezi filmul din Hong Kong înainte de primul Breaking News de la tv.




4 comentarii:

  1. Folosirea armelor semiautomate este de-a dreptul ridicola. American style :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricum, de-a lungul intregului film, Johnnie To nu ia scenele de actiune foarte in serios, desi sunt filmate impecabil. Am inteles ca mult ridicol auto-asumat are si Blind Detective, pe care mi-am propus sa il vad.

    RăspundețiȘtergere
  3. sa vedeti "Blind Detective":) a fost printre cele mai funny ale lui ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am vazut Blind Detective. Destul de ok, nu m-a dat pe spate sau ceva de genu. In schimb Drug War si seria Election sunt awesome. Inca n-am apucat sa vad Breaking News.. nici Mad Detective.

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.