duminică, 2 martie 2014

American Hustle - originalul


Daca tot se vorbeste zilele astea (prea mult) despre American Hustle, va propun The Sting (1973), ca sa vedeti cum arata un "film cu escroci" ca la manual, cu farmec, umor...si cu Newman & Redford. Old school fun. Deseara, de la 21.10, pe TVR1.



3 comentarii:

  1. M-am uitat azi la American Hustle si nu inteleg de ce a fost nominalizat la Oscar. E un film fara nerv (chiar daca e cu nervi) si, dupa ce ca e obositor, e si prea lung. The Sting sau Usual Suspects sunt ca cateva clase peste tzeapa asta americana. Cred ca am vazut in 2013 minimum 20 de filme mai bune, printre care as enumara doar deprimantele dar extraordinarele Blue Jasmine sau Dallas Buyers Club. Din pacate, unul dintre AH sau 12 years va lua Oscarul pt cel mai bun fil...

    RăspundețiȘtergere
  2. lucian, il vazusem acum cativa ani, asa ca nu ma puteam pronunta. de aceea, l-am revazut duminica la TVR. insa nu mi se pare un film grozav, oricat de mult mi-ar placea Redford si mai ales Newman. este bine executat si antrenant, dar marea mea problema este ca te trage in piept intr-un mod facil. adica, dupa ce te face partas la smecheriile celor doi, la un moment dat iti ascunde tie, ca spectator, marea pacaleala pe care o pregatesc, aruncandu-te pe o pista falsa. vezi dilemele lui Redford de dupa ce este instruit de falsul agent FBI si in seara de dinaintea marii tepe. te face sa crezi ca Redford are dileme morale legate de prietenul sau, cand el de fapt stia de toata târăşenia sau, oricum, îi va spune Newman la timp, pentru a-i pacali pe bancher si pe polistist. Nu mi se pare fair. Trebuia păstrată o singură perspectivă (cum a făcut mereu Hitchcock), şi abia atunci se putea vedea capacitatea de a te tine in suspans si de a te arunca pe piste false. aceeasi senzatie ca am fost tras in piept am avut-o si anul trecut, la thrillerul Shadow Dancer.

    RăspundețiȘtergere
  3. @valentino

    eu inteleg de ce a fost nominalizat
    e industrie
    si macar se vorbeste despre film, din perspectiva nominalizarilor
    chiar daca nu a luat nimic (pe buna dreptate :)

    @ionut

    nici eu nu l-am vazut de multa vreme
    imi aduc aminte partea fun

    pistele false sau "red herring", cum le zic americanii,
    s-ar putea sa fie suparatoare
    (o sa-l revad)

    oricum, prefer oricand The Sting
    fata de American Hustle

    daca e vorba de filme cu "cons" insa cred ca trebuie mers la tata lor:
    Mamet (House of Games, Glengary Glen Ross, Things Change, Heist)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.