vineri, 25 octombrie 2013

Maratonul filmelor de la Cannes la Timisoara



O veste nesperata a venit din presa azi, chiar in ziua in care incepe la Bucuresti retrospectiva celor mai interesante filme care au avut premiera in 2013 la Cannes. Timisoara va gazdui si ea sambata viitoare, 2 noiembrie, in Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, un maraton de filme alese pe spranceana din pachetul Cannes:
La vie d’ Adèle: Chapitres 1 & 2, premiat cu Palme d’Or, 
Heli, recompensat pentru regie (Amat Escalante, despre care colegul nostru Ionut Mares avea o presimtire asta-primavara), si 
Only God Forgives, extravaganza viscerala si ultraviolenta a lui Nicolas W. Refn pe care tovarasul Lucian o receptase la Cannes.
Mai mult decat playlistul aproape greu de crezut ne intereseaza prezenta cineastului mexican Amat Escalante in sala in timpul sau dupa premiera Heli... E o sansa destul de rara pentru cinefilii timisoreni.

comunicatul integral aici.

Evenimentul este organizat de Primăria Muncipiului Timişoara în parteneriat cu Les Films de Cannes à Bucarest.
Cu această ocazie, spectatorii din Timisoara vor avea ocazia să-l cunoască pe unul dintre cei mai provocatori regizori ai momentului, Amat Escalante, câstigătorul Premiului pentru regie la Festivalul de la Cannes pentru controversatul “Heli”. Regizorul va răspunde întrebărilor publicului după proiecția filmului său, care va începe la 19:30, la Filarmonica Banatul.

Filmele vor rula în sala Filarmonicii Banatul. Biletul va costa 10 lei toată noaptea şi poate fi cumpărat de la casieria Filarmonicii începând de luni, 28.10.2013.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Ediția a patra este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti și cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și al Ministerului Culturii şi este promovată şi finanţată în Timişoara de către Primăria Municipiului Timişoara.
 Eu zic sa achizitionati biletele din timp.


8 comentarii:

  1. o sa se umple sala numai cu like-urile de aici

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) hai ca mai sunt locuri. Sala are vreo 600.

    RăspundețiȘtergere
  3. iuuu ! ce fain maratoooon ...
    ( si el sub semnul zodiei "saorma cu detoate", zodie din care tara asta nu mai iese )
    merge saorma cu detoate combinata cu parfum de can !? merge frate.
    de ce sa se faca cinemateca si sa trateze lumea filmele individual cand merge si asa, la pachet !?

    oricum - EVENIMENT !
    eu zic sa va luati jde bilete - ca cine stie cand o sa mai fie asa ceva.
    sa aveti ce sa povestiti la urmasi ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-as numi o noapte cu 3 filme de Cannes plus un invitat special "shaorma" pentru simplul fapt ca filmele sunt alese pe spranceana iar evenimentul nu e singular sau specific noua, timisorenilor. Vine in siajul celui de la Bucuresti, mai amplu, mai divers si mai costisitor. Sigur ca o cinemateca e necesara si asta ne dorim toti dar nu cred ca asemenea "gustari" nocturne sunt in masura sa ne adoarma vigilenta.
      E bine ca in ciuda capabilitatilor reduse de a gazdui evenimente cinematografice sunt gasite totusi solutii pentru a oferi cinefililor o "mostra" din ce ar avea nevoie: un program regulat de filme noi dintr-un registru cu totul diferit celui deja disponibil. Faptul ca lumea se va inghesui la bilete e un semnal bun pentru autoritatile care au sponsorizat toata treaba asta ca investitii ulterioare, serioase in aceasta zona sunt justificate.

      Ștergere
  4. o sa fie iures ! ca la noaptea devoratorilor de publicitate ...
    merge oricum :)

    RăspundețiȘtergere
  5. de ce atat scepticism? nu inteleg... e ok, e accesibil pt mai multa lume

    RăspundețiȘtergere
  6. stie cineva la ce ora se va face accesul in sala?

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.