joi, 31 octombrie 2013

Halloween Special Trick or Treat

Legenda spune ca intr-o vreme, demult, in seara de Halloween, vrajitoarele pamantului se adunau fiecare-n sabatul lor - in sufrageria Supremei - si bagau cate-un maraton de filme de groaza de se speriau saracele de ele si nu le mai ardea de treburi diavolesti tot restul anului. Alea din State tremurau in fata lui Dracula si a Exorcist-ului, nemtoaicele se sufocau in Cabinetul Doctorului Caligari sau privind la Nosferatu, englezoaicele se dregeau cu The Pit and the Pendulum si-alte reproduceri din Poe, italiancele suspinau cu filmele lui Argento si-ale lui Bava in vreme ce ghicitoarele din Romania cascau ochii la Telejurnal si se-ngrozeau. 

Vreme trece, vreme vine, iata ca de-un deceniu incoace liberalizarea comertului legal (dar mai ales ilegal) cu filme horror le permite si ielelor noastre sa nu mai fuga din casa, goale, in padure, ca sa-ncing-o hora ci pot sa stea, macar o noapte pe an, in bratele ei-lor lor, pentru o doza de suspans prelungit.

Asa ca, dragi cinefili, daca nu v-ati alaturat inca unei petreceri costumate ori n-ati plecat la colindat prin cimitire dupa bomboane de pe colive, Marele Ecran va transmite sa sedeti blanzi ca aveti program la onlainTV. Luati un dovleac in brate, puneti-va pe sculptat si bagati un disc (ehem, fisier HD) cu vreun film din selectia noastra de mai jos. 

Mr. Waka_x prezinta:
3 filme cu canibalism:

Trouble Every Day (2001)

(sexualitate de cosmar si canibalism direct din mintea unei mari regizoare, Claire Denis)


Long Pigs (2007)

(un pseudo-documentar in care simti pielea sfaraind si incepi sa te intrebi daca regizorul a omorat figuranti obraznici pentru recuzita filmului asta )


Somos lo que hay (2010)

(in ritualurile de familie - totul trebuie sa mearga ca uns! in cazul nostru, cu grasime de om.)



Senor Richie scoate de la cuptor:
3 filme ceva mai psihologice:


Phantasm (1979) - un cosmar supra-realist realizat de Don Coscarelli, cu interpretari actoricesti rizibile dar o atmosfera terifianta si numeroase secvente de vis absurde cum ii sta bine unui film devenit cult infratit cu Hellraiser.


Possession (1981) - o bizarerie art-house regizata de Andrzej Zulawski in care Sam Neill si Isabelle Adjani plonjeaza in abisurile unui divort traumatic descoperind adevarata masura a "luarii in posesie" psiho-sexuala, a fertilitatii feminine si a amenintarii doppelganger-ului. Un film dur ca o exorcizare conjugala care-l precede cu 30 de ani pe Antichristul lui von Trier.



Don't Look Now (1973) - dupa o povestire de Daphne du Maurier, Nicolas Roeg construieste un film minutios si misterios, atmosferic nelinistitor, dar cu un Donald Sutherland alergand pe canalele Venetiei insotit de sotia Julie Christie dupa spectrul fiicei lor decedata prematur.



Pofta s-aveti :)!

3 comentarii:

  1. you guys, daca aveti cont... http://filelist.ro/details.php?id=21832

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, avem.. am vazut lista. Cu 2-3 exceptii sunt niste video nasties pentru care eu nu cred ca am stomac :)).

      Ștergere
  2. Le-am vazut pe toate, foarte interesante.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.