miercuri, 9 octombrie 2013

Cinematecă la Timişoara: Faza 2


În urma audienţei din primăvară, trebuia să revenim la Primăria Timişoara cu un proiect detaliat pentru o cinematecă/spaţiu de cinema şi alte arte audio-vizuale pentru urbe.

Ei bine, am revenit.

Astăzi, 9.10.2013, Asociaţia Marele Ecran, Pelicula Culturală şi Camera 4 au depus (cu număr de înregistrare) Proiectul, în atenţia viceprimarului Dan Diaconu. Am solicitat "alocarea, cu titlu gratuit, a unui spaţiu adecvat pentru dezvoltarea unui cinematograf".

Suntem mîndri de profesionalismul cu care fondatoarele Pelicula Culturală (Betty Varga şi Nicoleta Ciocov) au scris acest proiect de 20 de pagini. De asemenea mulţumim instituţiilor şi centrelor culturale care ne sprijină demersul: Institutul Francez, Consulatul Germaniei la Timişoara, Centrul Cultural German, Consulatul Serbiei la Timişoara, Institutul Polonez din Bucureşti, Ambasada Spaniei în România, Festivalul Plai, Atelier 1, Asociaţia Timişoreană de Fotografie (mulţumim profesorului Lucian Ionică şi pentru idei).

Minunatele lor scrisori lor de susţinere dau şi mai multă greutate iniţiativei noastre. Le-am anexat la proiect şi le vom publica treptat şi pe blog, ca să creăm un pic de presiune pozitivă.

Apoi, întrucît se pare că administraţia reacţionează bine la cererile online, vom face un sondaj pe pagina noastră de facebook, cu întrebarea "Vreţi o cinematecă la Timişoara?". Pentru că viitoarea cinematecă nu va fi a Asociaţiilor care au depus un document, va fi a oraşului.

Dragi prieteni, acum e momentul să vă implicaţi, dincolo de butonul de like. Trimiteţi-ne comentarii, sugestii, scrisori de susţinere, cu atît mai mult dacă reprezentaţi o instituţie culturală care îşi doreşte o sală adecvată de proiecţii (pe care o veţi putea folosi). Scrieţi-ne dacă sunteţi actori, fotografi, artişti vizuali, studenţi sau jurnalişti de cultură din Timişoara. Sau regizori din ţară, care au vrut să-şi proiecteze filmul la Timişoara dar nu au avut unde. Sau pur şi simplu spectatori.

Acum e momentul să spuneţi dacă vă doriţi o cinematecă la Timişoara (aici puteţi citi de ce ne dorim noi). Spuneţi cu voce tare! Sau, dacă nu vreţi, iarăşi spuneţi-ne, ca să nu ne mai chinuim.

Dar spuneţi acum.


Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.