miercuri, 3 iulie 2013

OSS 117: Rio nu răspunde



Cine e mai tare ca 007? Agentul 117...

Toată lumea a auzit de augusta colaborare dintre Michel Hazanavicius şi Jean Dujardin, numită The Artist. Dar nu mulţi au auzit de celelalte două eforturi (mai bine zis, distracţii) comune: Cairo, cuib de spioni (2006) şi Rio nu răspunde (2009)? Ambele îl au în centru pe agentul 117 plin de el şi plin de gafe "incorecte politic" (Hubert Bonisseur de La Bath) şi sunt printre cele mai reuşite parodii ale filmelor de spionaj.

O explozie interminabilă de gaguri, carismaticul Dujardin în mare formă ("eu sunt o aventură"), o farsă lejeră şi tare amuzantă care îndeamnă la revizionări multiple, sunt numai cîteva motive să ieşiţi diseară la vechea Grădina de Vară (Capitol), de la 21.30. Rio nu răspunde e subtitrat în engleză, intrarea este liberă (trailer AICI).

Ca aperitiv, vă invit să serviţi momentul meu preferat din Cairo, cuib de spioni, în care agentul nostru (care părea să nu ştie o boabă arabă) s-a deghizat în instrumentist în orchestra unui club de noapte, pentru a asista la o întîlnire secretă. Brusc îşi dă seama că trebuie să cînte, pentru a nu-şi deconspira identitatea. Urmează o mostră a metodelor neobişnuite după care operează acest trubadur...foarte dur. BulBul...

Jean Dujardin - Bambino (OSS 117) from Mehmet SAYGILI on Vimeo.

3 comentarii:

  1. O "Tratatie" foarte speciala. Austin who? Multamiri Institutului Francez pentru "recidiva"!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poanta cu muezinul e mortala!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.