miercuri, 6 martie 2013

Rocker de Timişoara


Din păcate, Rocker (noul film de Marian Crişan) nu are loc la Cinema City-ul local şi cine ştie cînd va ajunge la ultimul (vai de el) cinema din Timişoara.

Din fericire, Rocker ajunge totuşi în Cuib d'Arte. Locul nu e rău deloc (am făcut şi noi o proiecţie acolo), dar totuşi e departe de senzaţia de cinema (un prim antidot ar fi nişte scaune dispuse ca în amfiteatru, idee pe care Alex, gazda locului, a zis că vrea s-o implementeze curînd).

În ultimul an, mai mulţi tineri regizori "de frunce" (Paul Negoescu, iată Marian Crişan şi Adrian Sitaru) şi-au dorit mult să-şi aducă filmele "în al doilea oraş din România", "în capitala Banatului" etc.

Dar capitala Banatului nu prea are ce le oferi şi nici nu se arată interesată. Mi-am dat seama şi mai abitir de asta, în ultimele săptămâni, cînd am fost solicitat de echipa filmului Domestic (de Adrian Sitaru) să-i ajut să găsească un loc decent pentru premiera de la Timişoara.

E ridicol, dacă nu ruşinos, pentru un oraş care se bate cu Clujul la titlul de Capitală Culturală Europeană. Atîta mai zic pe acest subiect (deşi, probabil, în spiritul rockerilor de pretutindeni ar trebui să bag şi cîteva înjurături, dar cine să le audă? pe cine să împungă?).

Rocker are "premiera" la Timişoara  azi, mîine şi poimîine:

  • 6 martie – orele 19 și 21
  • 7 martie – orele 19 și 21
  • 8 martie – ora 19, cu participarea actorilor Alin State şi Silvia Török
  •  
 

ps. ultima oară cînd am vorbit la Cinema City, nici Poziţia Copilului nu era sigur că are loc de Die Hard şi de Hansel şi Gretel, mînca-i-aş!

4 comentarii:

  1. pozitia copilului vine sigur la cinema city in timisoara!am vazut la ei pe facebook.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Adi

    da, astazi a aparut si pe site pentru rezervari

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am bucurat acum câteva zile când am văzut că mai pot bifa un film românesc văzut şi îmi mai rămâne Killing Time, doar. La noi este proiectat 2 zile într-un club rock, Club FLEX. Asta am scris pe FB:
    Am fost la "Rocker"! La început am fost 11 şi a fost bine! Apoi, cam cu o jumătate de oră înainte de finalul filmului, a început o avalanşă de români tipici, ştiţi modelul, piţi şi cocalari, gălăgioşi, prost crescuţi, treceau între proiector şi ecran, ultimul sfert de oră din film nu s-a mai putut auzi, aşa că am plecat imediat după film şi n-am mai stat şi la Costel, ex-CafeDEko, pentru care veniseră "ăia", deşi aveam de gând şi aveam şi ultimii mei 20 de lei pentru bilet :D
    Joacă în film şi Alex Aron, Răzvan Corneci şi Ofelia Popii, toţi trei arădeni, dar bănuiesc că cercopitecii ăia care au năvălit nu ştiau:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din fericire la noi n-au fost asemenea probleme. Cuib d'Arte a avut o sala special rezervata pentru proiectie, inchisa pe durata filmului iar accesul se facea doar pe baza biletului la film.

      Ștergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.