miercuri, 20 februarie 2013

Murmurul Ţărmului

O PELICULĂ CULTURALĂ

Mîine seară, Timişoara se apropie de Portugalia, prin muzică şi film.  Pelicula Culturală are ambiţia să vă scoată la film în spaţii care au o poveste.

Ne vedem joi, ora 19.00, la sala Orpheum din cadrul Primăriei Vechi. Şi dacă tot e acum sediul Facultăţii de Muzică, seara va începe cu un minirecital. Ricardo Caria ne introduce în atmosfera tulburătoare a muzicii fado.  Ricardo este un cîntăreţ portughez care trăieşte la Arad şi a participat la Vocea României.

Filmul, A Costa dos Murmurios (Murmurul Ţărmului, 2004) e regizat de Margarida Cardoso după un roman foarte apreciat de Lidia Jorje, despre războiul din Mozambic şi despre alte războaie, mai intime. 

Organizatoarele serii sunt tot două femei: Nicoleta Ciocov şi Elisabeta Varga. Poate şi de aceea evenimentul are o anume...sensibilitate. Accesul se face cu seminţe. Nu cu seminţe de floare sau bostan, ca la meciuri. Cu seminţe de flori, plante decorative sau bulbi (care se vor planta într-un spaţiu public din oraş) pentru a grăbi primăvara. Eu ştiu ce fac joi seară. Singura dilemă: de unde fac rost de nişte seminţe sau bulbi?

Mă atrage foarte tare şi limba vorbită în film (a şaptea cea mai vorbită, de pe planetă). Languroasă, senzuală, dulceagă...Ate amanha, por favor! Pentru a fi la curent cu ultimele noutati despre eveniment vizitati pagina de facebook asociata.



P.S. Mantra Peliculei Culturale este "Film European. Spaţiu cu poveste. Oameni de calitate". Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre planurile fetelor, Nicoleta şi Betty sunt invitate deseară în emisiunea Roxanei Morun (Vezi ce-ţi doreşti), la TVR Timişoara, de la 20.30.





3 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.