vineri, 16 noiembrie 2012

După Dealuri. Proiecţia specială

 
Că vă place sau nu vă place După Dealuri, nimeni nu poate contesta că e unul dintre filmele româneşti importante ale ultimilor 20 de ani. Şi un titlu despre care se va vorbi cu siguranţă peste încă alţi 20. De aceea nu cred că veţi rata proiecţia specială (cu care v-am tot ameninţat) a filmului la Timişoara, în 20 noiembrie. La Sala Capitol a Filarmonicii, de la ora 19,  în prezenţa autorului Cristian Mungiu. Noi vom fi acolo. Accesul publicului se va face în baza unui bilet de intrare (later edit: costă 1 leu !!!).

Şi acum: ştiri...De curând, filmul a obţinut Premiul publicului în secţiunea Balcan Survey a Festivalului Internaţional de Film de la Salonic, popularitate cofirmată deja de proiecţiile sold-out de la Los Angeles, New York, Londra, Hamburg sau Haifa. Pelicula va rula şi în Argentina, la Festivalul de la Mar de Plata (17 - 25  noiembrie), în competiţia internaţională, iar biletele pentru prima proiecţie, de pe 23 noiembrie, s-au epuizat.

În ţară, filmul se menţine între primele zece filme din box office-ul autohton, cu 36.096 de spectatori până pe 11 noiembrie. La cererea publicului, proiecţiile speciale s-au extins în mai multe oraşe şi vor continua în luna decembrie, cuprinzând peste 40 de oraşe, unele dintre ele fără săli de cinematograf.

În următoarea perioadă, După dealuri va avea parte de proiecţii speciale în teatre, case de cultură sau cinematografe din Botoşani (16 noiembrie), Salonta (17/18 noiembrie), Cugir (20 noiembrie), Zalău (21 noiembrie), Alexandria (22 noiembrie), Sinaia (23 noiembrie), Călăraşi (24  noiembrie), Buzău (26 noiembrie), Piteşti (27 noiembrie), Suceava (27/28 noiembrie), Odobeşti (30 noiembrie).

Din ziarul Ora de Timiş mai aflăm că în jur de 40 de ţări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie şi Rusia, au cumpărat drepturile de distribuţie ale filmului. Pe 21 și 22 noiembrie, După dealuri va începe să ruleze în cinematografele din Franţa, Olanda, Belgia şi Luxemburg.

2 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.