vineri, 21 septembrie 2012

În sălbăticie


Aceştia sunt prietenii care m-au însoţit în vacanţă:


aka Gomorrah (2008, regia Matteo Garrone) 


aka Into the Wild (2007, regia Sean Penn)



"Povestea Elisabetei Rizea..." ar fi baza pentru a doua parte din trilogia Aproape Linişte (despre rezistenţa anticomunistă din munţi), care parte nu se ştie încă dacă şi cînd va ieşi. Iarna asta ar trebui să înceapă filmările, aşa cum îşi dorea regizorul Constantin Popescu Jr. Ceea ce ne dorim şi noi.


4 comentarii:

  1. Si eu am Gomora pe lista. Dar nu am ajuns sa o citesc. Nici nu m-am uitat inca la film din cauza asta. Crezi ca daca-l vad imi strica lectura?

    Despre Into the Wild nu stiu ce sa zic. Filmul mi-a placut mult de tot din punct de vedere vizual. Si personajele secundare au fost interesante. Chiar si Vince Vaughn mi-a placut (cred ca pentru prima data).In schimb, personajul principal m-a calcat pe nervi rau de tot. Poate din cauza lui Hirsch, poate nu a fost adaptat prea bine.In conditiile astea merita sa ma apuc de carte?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Vlad,

    Mie nu mi-a stricat lectura. Garrone, ai sa vezi, interpreteaza cartea in cheia lui (si bine face). Adica preia niste fragmente si le povesteste cinematografic.

    Cartea e importanta din cu totul alte motive. Si musai trebuie citita daca vrem sa stim in ce lume traim.

    Cat despre Into the wild-cartea vei intelege mai bine personajul. N-as zice neaparat ca e vina lui Hirsch. Filmele in general au un dezavantaj fata de carte, pentru ca lectura uzeaza de imaginatia noastra, ceea ce e mai intim si mai intens.

    Pe mine m-a cucerit Krakauer pentru ca am inteles resorturile fascinatiei tinerilor de azi (si aici ma includ) de a rataci pe coclauri cu rucsacul in spate. Am senzatia ca e o chemare a tinerilor dintotdeauna. Krakauer explica acest fenomen folosind pshologie, literatura, istorie si chiar istoria proprie.

    ma bucur de interesul tau...

    RăspundețiȘtergere
  3. Gomora îţi dă fiori. Păcat totuşi de scăpările de traducere şi editare. Eu am văzut întâi filmul şi, la o distanţă de vreo 2 ani cred, am citit şi cartea. Nu are importanţă ordinea. Merită amândouă

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ionut Mares

    am remarcat si eu scaparile de care zici

    le-am "vazut" si eu (filmul si cartea) in aceeasi ordine

    si a fost bine

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.