miercuri, 12 septembrie 2012

Despre oameni si melci la Timisoara


Cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu vine la Timisoara. La Cinema City, ceea ce nu-i lucru putin pentru un film romanesc, daca intelegeti ce vreau sa zic. E insa de notorietate faptul ca Despre oameni si melci are parte de o promovare mult mai puternica decat cea cu care suntem obisnuiti. Poate e un semn ca se mai dezmorteste industria filmului pe la noi. Revenind insa la filmul in cauza e bine de stiut ca joi seara de la 20:30 20:00 are loc premiera de gala in prezenta regizorului Tudor Giurgiu si a actorilor Monica Barladeanu, Dorel Visan si Andi Vasluianu. 




Filmul este o comedie dulce-amara bazata pe un fapt real si pusa in cadrul acelei perioade de tranzitie de care putini ne mai amintim. In 1992 fabrica ARO era in prag de faliment astfel ca muncitorii au dat un anunt in ziar afirmand ca sunt gata sa-si vanda sperma pentru a plati datoriile uzinei. Scenaristul Ionut Teianu preia aceasta scurta stire de senzatie si o exploreaza pana la capat, imaginand cum ar fi evoluat lucrurile intr-o asemenea situatie. Rezulta astfel un film despre naivitate si idealism, "povestea unei utopii intr-o lume pragmatica si cinica". Personal, tin sa-l vad pentru ca l-am ratat la Anonimul si am auzit de bine de el.

Daca sunteti interesati de proiectie aflati ca avem o invitatie dubla de dat si pentru a intra in posesia ei va cerem doar sa raspundeti la intrebarea: "in ce dorea investitorul francez sa tranforme fabrica ARO in filmul lui Tudor Giurgiu?" Primul raspuns corect e invingator. Bon chance :).



13 comentarii:

  1. daca am ghicit - te rog sa dai premiul altcuiva :) eu nu vreau sa vad filmul asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. na bun ... da schimba intrebarea, acum, ca s-a aflat raspunsul :)

    RăspundețiȘtergere
  3. sau zic si eu crescatorie de melci si-mi dai invitatia?

    RăspundețiȘtergere
  4. da. te rog sa-i dai lui Adrian invitatia. ca o merita.

    RăspundețiȘtergere
  5. waka_x o luat o decizie înţeleaptă :)

    RăspundețiȘtergere
  6. mie sa-mi dati o cina romantica cu mine insumi - melci gatiti bine si vin alb. desi nu cred ca-i posibil in Timisoara :) si nici nu merita mine insumiul. eu cred ca merit :)

    RăspundețiȘtergere
  7. si multumirile merg catre Marele Ecran ... thnx guys

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.