marți, 3 iulie 2012

What to Expect When You're Expecting

rating: Brainwash

M-am trezit săptămâna trecută la cinemaul din mall în faţa unui şir de afişe cam la fel de insipid ca oferta de junk-food de la Mac. Am stat, am studiat, poate-poate îmi face cu ochiul ceva. Nu mă omor după thriller-uri, horror-uri şi SF-uri (scuze în gând către restul colegilor de blog), deci chestii gen Prometheus, Piranha sau Chernobyl Diaries nu îmi produc niciun frison. Iar Madagascar 3 am văzut deja şi la The Dictator am hotărât să nu merg după ce am citit cronica lui Lucian. Aşa că inevitabilul s-a produs – am intrat la Pregăteşte-te că vine (What to Expect When You’re Expecting).



Titlul cam zice totul de unul singur. Filmul e despre cinci cupluri americane care se pregătesc să aibă un copil. Cele zece personaje (da, 10!) în discuţie acoperă o arie largă de preferinţe. De la tipul și tipa de 20 de ani care „rămân gravizi” după prima întâlnire, la cei peste 35 care se decid să adopte un copil din Africa după ani de încercări eşuate. Ce-i drept, lipseşte cuplul gay, însă în rest sunt toate tipurile prezente. Şi adevărul e că trebuie să fii foarte atent ca să ţii minte toate cele 10 personaje, plus pe cele secundare care gravitează în jurul lor. Eu am încercat să fiu şi m-au distrat stereotipurile folosite. Deci uite lista de cupluri:


#1 El şi ea sunt staruri de reality show, proaspăt câştigători ai unui concurs gen Dansez pentru tine. Ea află că e însărcinată când vomită (live) în cupa oferită drept premiu. (Aplauze! Reflectoare!.. Oops!) Cameron Diaz joacă rolul ”femeii de succes în carieră” – capricioasă, impulsivă, egoistă, cu aere veșnice de șefă ş.a.


#2 Cuplul care nu poate face copii şi adoptă unul din Africa. Jennifer Lopez se ocupă cu fotografiatul bebeluşilor, dar nu poate avea unul al ei. Ea e ”tipa sterilă, de vârstă mijlocie”, cu care se identifică o halcă tot mai groasă din audiența feminină americană, din câte citesc.


#3 El + ea, amândoi de vreo de 19-20 de ani, îşi încheie prima întâlnire îmbrăţişaţi fierbinte pe capota unei maşini. În cadrul următor, ea apare cu un test de sarcină. ”Tinereii fără minte” sunt pedepsiți fără milă de scenarist. Nu vă zic cum, că sunt destule spoiler-e în postarea asta oricum, dar o pățesc cu vârf și îndesat, vă asigur.


#4 Isterica + dentistul docil, care încearcă să aibă copii de nu ştiu când, şi reuşesc tocmai când nu mai aveau nicio speranţă. Adică ”nevasta-șefă și soțul pămpălău”.


#5 Sexagenarul un pic alcoolic (Dennis Quaid), dar foarte bogat, ex-campion la curse de maşini + un supermodel de vreo 20 de ani, cu picioare interminabile. Familia Trump în toată regula.

Toţi cu danturi perfecte, toţi uşor isterizaţi de perspectiva de a avea copii. Dacă reuşeşti să te descurci prin jungla de personaje şi să urmăreşti ce i se întâmplă fiecărui cuplu, filmul devine entertaining. Multe glume reuşite, dar şi destul de previzibile, de duzină. Adică da, cele de clasa a 2-a, cu pârțuri, râgâituri și schimonoseli. Chris Rock, ca de obicei, piperează fain scenariul, deşi într-un rol mic aici. Filmul e OK de văzut într-o duminică în care te plictiseşti, cu o vadră de popcorn la îndemână. Sau pur şi simplu dacă vrei să te tratezi emoţional după ce ai văzut We Need to Talk About Kevin :). Acolo găseşti toate motivele pentru care nu vrei să ai un copil, aici le găseşti exact pe cele contrarii.  

8 comentarii:

  1. gasesc firesc sa adaug:

    Descriere Maimutica buclucasa Dave

    - Dave este o maimutica buclucasa pe care copiii o vor indragi foarte repede, dorind sa o aiba aproape
    - Maimutica Dave rade, plange, face cu mana, scoate sunete si realizeaza gesturi diferite in functie de fiecare ocazie
    - Dave este insotita de o telecomanda cu ajutorul careia noul sau prieten poate decide ce stare de spirit doreste sa aiba maimutica sa preferata
    - Telecomanda poate fi utilizata pentru a genera 4 moduri diferite de comportament, fiecare dintre ele avand asociat cate un set specific de actiuni si sunete
    - Cele 4 tipuri de coportament pot fi combinate, ceea ce o face pe Dave sa fie foarte activa
    - Jucaria este confectionata din plus moale si pufos
    - Jucaria este recomandata copiilor cu varsta de peste 5 ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Review-ul mi-a urcat nivelul curiozitatii la 0, un pas inainte considerand ca era la -100. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonimule, dupa cum zice si label-ul postarii, vedem noi un film prost in locul tau :). Te scutim de platit biletul degeaba :).
    Sincer acum, am vazut si comedii mult mai proaste. Cumva filmul se inscrie in categoria celor super-light, de vara, bune cand ai chef sa iti pui creierul in sleep mode :). Deci nu pot sa zic neaparat ”NU te du la el!”, ci mai degraba ”Poti sa iti lasi creierul acasa, daca mergi, ca oricum nu prea iti va fi de folos”. Cunosc oameni care inteleg adevaratul rol al unui film ca fiind acela de a deconecta, de a amuza, asa ca de aia m-am gandit sa scriu despre el.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doua ore din viata complet irosite :)). Asa am simtit eu legat de filmul asta.

    Ps: pe cand un review ca sa vorbim de Kevin ;)?

    RăspundețiȘtergere
  5. Richie, nu stiu daca mai am energie sa vad Kevin inca o data :). Iar dupa ce am scris Copilul 2.0, nu stiu daca as mai putea adauga ceva in plus: http://chocolatefriday.blogspot.ro/2012/02/copilul-20-sosit-fara-manual-de.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos review, cred ca stiu foarte bine ce voi urmari in weekend ul urmator daca apare filmul si la download, eu astept urmatorul film al lui Adam Sandler, va place filmele lui?

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.