luni, 30 iulie 2012

Trailerul zilei: Cloud Atlas


Intotdeauna sunt entuziasmat in fata oricarui nou proiect care-i are atasati pe fratii Wachowski, chiar daca ultimele realizari nu au avut acelasi impact ca si Bound sau The Matrix. Prin urmare am o curiozitate bolnavicioasa pentru Cloud Atlas, ecranizarea unui roman din 2004 al lui David Mitchell pusa la cale impreuna cu germanul Tom Tykwer (Run Lola Run). Filmul asta e descris ca o poveste multistratificata, transpusa peste mai multe perioade temporale cu o serie de personaje care se reintalnesc intr-o maniera ce aminteste de The Fountain al lui Aronofski. Ideea centrala a filmului e felul in care actiunile si consecintele vietilor individuale isi gasesc ecou si se influenteaza intre ele in prezent, trecut si viitor. Cei trei co-regizori si co-scenaristi marturiseau ca si-au dorit sa faca un film amplu ca desfasurare dar relevant si ca dimensiune umana, care sa adune laolalta mai multe genuri (drama, romance, action, mystery) dar si sa contina un substrat politic si filozofic. Visul lor parea imposibil pana au dat peste cartea lui Mitchell. Faptul ca e o poveste atat de densa si de complexa a facut imposibila sarcina de a pune intr-un trailer normal suficiente detalii cat sa priceapa audienta despre ce anume va fi vorba. Ca urmare, trailerul la Cloud Atlas are 6 minute. Chestiile juicy incep dupa minutul 2, dar nu sariti pentru ca Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Jim Sturgess, Ben Whishaw, James D’Arcy, Susan Sarandon si Hugh Grant sunt in acest carusel vizual.



comentariu al regizorilor Tom Tykwer, Andy si Lana Wachowski


4 comentarii:

  1. fix la fantana ma gandeam si eu :) cred ca filmul asta isi propune prea multe...

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. parca au comprimat 6 filme in 1. pentru mine nu pare epic de loc. pare o ciorba de idei. evident cu morala si "curat" :) wrooooong way.

    RăspundețiȘtergere
  4. mie imi place! nici pana in ziua de azi, dupa cinci vizionari nu pot spune ca am inteles pe deplin "the fountain" si prefer sa revin la interpretari. mie imi pare a fi promitator, desi pare a fi dat mult prea multe detalii in trailer... cred ca ar putea fi comparat si cu "mr nobody". oricum ar fi, mai avem de asteptat

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.