vineri, 1 iunie 2012

3 asasini

O sa incerc sa fiu prezent la fiecare sfarsit de saptamana cu sugestii pentru weekend. De data asta va recomand cele mai bune 3 filme cu asasini din ultima vreme. Filme non-hollywood care pun filmele cu asasini de la hollywood in genunchi pe boabe de porumb (de facut popcorn), la coltul uitarii. 3 povesti diferite, cu elemente originale si fire narative intricate. 3 personaje care ar face orice pentru un colt de liniste. Ironia e ca, pusi impreuna in acelasi borcan, cei 3 s-ar putea ajuta reciproc. Oricum, partea trista la povestile cu asasini e ca nu apuci niciodata sa-i cunosti prea bine. Partea buna e ca tema adanceste misterul. (eu prefer misterul bine adancit, cu minim 1/3 mai adanc ca de obicei)

A t e n t i e!
Nu judecati maimuta dupa fundul rosu! In traducere libera: lasati la o parte prejudecatile legate de filmele "cu asasini" etalate la Hollywood. In cazul de fata, violenta e doar una din uneltele folosite, pentru ca se mai adauga cateva maini de poezie vizuala si filozofie + alte condimente pentru minte, ochi si suflet (la gura). Asa ca filmele de mai jos sunt unisex.
(cel putin primele 2)

KILL LIST *****
regizor: Ben Wheatley
2011



HEADSHOT  *****
regizor: Pen-Ek Ratanaruang
2011




THE YELLOW SEA ***** 
regizor: Hong Jin-Na
2010





5 comentarii:

  1. O scurta prezentare sau macar impresia lasata pentru fiecare ar fi fost un plus in articol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil impresia a fost speechless.

    Pentru Kill List garantez eu. Am vrut de mult sa scriu ceva despre el dar n-am fost in stare.

    Celelalte doua le am in watchlist...

    RăspundețiȘtergere
  3. scurta prezentare gasiti peste tot. de la pagina oficiala a filmului pana la imdb. eu nu obisnuiesc sa povestesc filme (in scris) ca sa nu stric bucuria privitorului :) eu am incercat doar sa va trezesc curiozitatea si sa vi le recomand.

    RăspundețiȘtergere
  4. impresia lasata ?! credeam ca s-a inteles din text:) primele doua "m-au rupt" si ultimul mi-a placut suficient sa-l includ in pachet.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte "Cretulesciana" recomandare. Frumos!

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.