luni, 28 mai 2012

După ZFANG



Vă rămăsesem datori cu impresii după ultima seară de ZFANG, pentru cei care n-au ajuns. Cei care au ajuns ştiu deja că a ieşit "zeiss". Aula BCUT a fost arhiplină (şi din această cauză, un pic prea călduroasă). S-au epuizat şi scaunele de rezervă, dar lumea a stat şi pe trepte. Au fost şi copii de 4-5 ani, care au rezistat eroic (ei sau părinţii) pînă la finalul Aventurilor prinţului Ahmed (de Lotte Reiniger).

Succesul serii se datorează în mare măsură "ansamblului nostru muzical", "lăutarii electronici", Makunouchi. Duetul timişorean a acompaniat animaţia cu dj set, dar şi cu cîteva jucărioare live. Deşi, mai corect spus: a fost concert Ma' Bento + visuals by Lotte Reiniger. În calitate de organizator nu pot furniza o cronică obiectivă (mă bucur că au făcut-o confraţii noştri din blogosferă, mai precis surori: Deea şi Bloodie), dar vă pot arăta nişte poze:


După show am primit multe îndemnuri să repetăm isprava, ceea ce e încurajator şi ne obligă. Pe lîngă reacţiile entuziaste, mai numărăm un cîştig. În urma ping-pongului nostru de idei din ultima lună, am descoperit în Felix Petrescu aka Waka X aka 1/2 din Makunouchi Bento un cinefil-căutător, aşa cum credem că suntem şi noi. Genul care devorează peliculă la micul-dejun şi face maratoane nocturne de vizionări. Felix nu vede filme întîmplător, din plictiseală. El vede cinema în mod aplicat: caută autori şi filme necunoscute. Care ar trebui cunoscute. Plus că are o afinitate ridicată pentru animaţii.

Se înţelege că l-am invitat să se alăture crew-ului nostru. Azi aţi putut citi prima recomandare semnată waka x.  Rubrica lui e intitulată diafan: The Pervert's Guide to Cinema. Puneţi-vă centurile de siguranţă! Dacă intraţi în zona W, intraţi pe riscul vostru. This man is gonna take you places...

3 comentarii:

  1. Si uite cum in cateva luni ne-am dublat efectivul... Sa vedem ce delicii vizuale mai pune Felix in meniu.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu pot decat sa salut cooptarea lui Felix in Marele Ecran. Ii urmaream recomandarile cinematografice de pe forumul AnonimTM si, dupa inchiderea acestuia, pe twitter. Buna asa!

    RăspundețiȘtergere
  3. a iesit grozav de bine :) multumim organizatorilor si publicului - si asta nu doar formal. a fost o atmosfera care ne-a indemnat si inspirat :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.