duminică, 11 martie 2012

Get KONY!

Am sa va rapesc 30 de minute din ziua de duminica pentru a va informa. Exista un criminal in Africa Centrala pe numele Joseph Kony, lider al gruparii rebele Armata de Rezistenta a Domnului, care de 20 de ani macelareste familii, distruge comunitati si rapeste copii pentru a-i transforma in soldati. Da, e acelasi individ impotriva caruia se lupta si Sam Childers in Machine Gun Preacher. Un om fara chip, invizibil, cel putin pana zilele astea. La fel de invizibil ca si copiii ucisi, violati sau rapiti si spalati pe creier pentru a-i alcatui armata. La prima vedere pare a fi vorba de vreun personaj fictiv dintr-un film de actiune hollywoodian, dar nu, e vorba de cel aflat in capul listei cu "dusmani ai umanitatii" vanati de Tribunalui de la Haga. Daca va intrebati de ce nu l-au prins pana acum raspunsul e simplu: insuficienta vointa politica din partea celor in masura sa se implice (vezi US si aliatii). Nu prea gasesti petrol in jungla, ce sa-i faci.


Zilele astea insa Kony va deveni foarte popular. Va afla ce inseamna faima. Pentru ca documentaristul Jason Russell vrea sa-i creasca atat de mult notorietatea incat lumea sa ia atitudine si sa puna presiune pe guvernul american sa sprijine autoritatile locale in arestarea lui. Motivele sale sunt sincere. Russell a fost in 2003 in Uganda si a vazut ce efecte poate avea asupra unui copil un astfel de personaj infam. In ultimii 10 ani si-a dedicat eforturile unei miscari de constientizare si sensibilizare a opiniei internationale numita Invisible Children Inc. Documentarul de mai jos e ultimul pas inaintea unei largi campanii de afisare peste noapte a chipului Kony prin marile orase ale lumii, facandu-l cel mai popular criminal dupa Osama. Ar trebui sa vedeti filmul de mai jos. E o mica lectie de activism civic. Our power is in numbers. Filmul a facut 70 de milioane de vizualizari in 6 zile.




via refresh.


2 comentarii:

  1. A se vedea, pe de altă parte, şi cine sunt "Invisible Children" şi ce interese se ascund în spatele lor... Polemica va fi nostimă...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim

    daca ai ceva informatii, imparte-le si cu noi

    suntem foarte curiosi sa aflam cine tine agenda ascunsa

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.