sâmbătă, 25 februarie 2012

ACHTUNG: Premiile Bloggerilor Cinefili din România, ediția 1

lol, cu asta sigur luam fata Oscarurilor!!

Ok, oameni buni, o facuram si pe asta. Cativa bloggeri cinefili din tara asta (adica raluk.ro, filmsinopsis.ro, Adina, Jovi si Dan, filmetari.com, filmreporter.ro, cineblog.info si urban.ro) s-au saturat sa se tot oftice la premiile pe care le dau altii mai 'priceputi' si care, surpriza!, nu corespund cu doleantele, gusturile, calculele proprii, asa ca au pus STOP!Actele la control! industriei mondiale de film si-au chibzuit un pic. La capatul unei initiative propuse de Marin de la mymagicstar.com am stabilit niste categorii si niste reguli de bun simt (adica fara filme obscure culese de pe interneti si care n-au ajuns in vreun cinema din apropierea noastra) iar de la inceputul anului si pana acum am propus, votat si contabilizat cele mai cele filme din 2011. Rezultatele sunt mai jos... dezbateti! 

Cel mai bun film  Drive

Cel mai bun regizor  Woody Allen

Cel mai bun actor  Ryan Gosling 

Cea mai bună actriță  Kirsten Dunst 

Cel mai bun actor în rol secundar  Jonah Hill 

Cea mai bună actriță în rol secundar Octavia Spencer 

Cel mai bun film românesc Aurora 

Cel mai bun film de comedie Midnight in Paris 

Cel mai bun film de acțiune Drive 

Cel mai bun film dramă Melancholia 

Cel mai bun horror, SF sau fantastic Rise of the Planet of the Apes 

Cel mai bun film de animație Rango 

Cel mai bun film documentar Pina 

Cel mai bun soundtrack Drive 

Cel mai prost film al anului Naşa 

Cel mai bun director de imagine Emmanuel Lubezki – Tree of Life

Ne vedem in 2013 la editia a 2-a, dac-o fi. Pana atunci, musai va vedeti Albert Nobbs si pe Glenn Close in el. Numa asa ca sa va fie ciuda daca ia Meryl Streep inca o statueta...

16 comentarii:

  1. bestial. pentru o secunda am crezut ca premiati alte bloguri cinefile, dar e bine si asa.
    deci voturile au fost 9-10 la numar?

    RăspundețiȘtergere
  2. Super idee :) Dar (daca tot ai dat verde la dezbateri): Aurora? De ce nu Crulic?
    Total de acord cu Drive, pe de alta parte :) Inclusiv la capitolul soundtrack.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar o mică observație: e mymagicstar.com :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mihai: da, in total 11 oameni am dezbatut problema.

    @Ad: Crulic a fost printre nominalizari dar nu a intrunit majoritate. Posibil sa nu-l fi vazut toti... Eu cel putin nu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si inca o mica observatie: de la Filme-carti.ro, au votat doi editori, Jovi si Dan... Poate nu ar trebui sa ma treci doar pe mine ;)

    Nici eu nu am vazut Crulic, poate ar trebui sa indreptam eroarea...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu inteleg fascinatia pentru Midnight in Paris, un film cel mult mediocru, dupa parerea mea. Nu sunt un fan Woody Allen, dar filmele lui mai vechi mi se par mult peste acesta.
    Apoi, nu am vazut Moneyball, dar sunt foarte curios cum de Jonah Hill poate fi atat de apreciat, intr-un film despre baseball. Dati-mi niste detalii, va rog.
    ma bucur foarte mult ca ati observat-o pe Kirsten Dunst, si Melancholia in general. si Drive merita ceva mentiuni.

    RăspundețiȘtergere
  7. Total de acord cu Drive, ma bucură să văd asta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu prea inteleg fascinatia asta pentru Drive. E un film bun, peste medie, cu regizor meserias, dar atat, cel putin pentru mine. Si daca e sa remarci pe cineva in filmul asta, acela e Albert Brooks. Care-i faza cu Ryan Gosling asta? Inteleg sa fie o prestatie actoriceasca subtila, dar parca asta e prea de tot. Mare parte din film am crezut ca e autist. Brad Pitt mi-a placut mult mai mult.
    Jonah Hill e simpatic, dar Nick Nolte in Warrior e senzational.

    RăspundețiȘtergere
  9. & Vlad sunt de acord cu tine in legatura cu Drive, soundtrack-ul filmului in schimb e de termen lung.Te prinde.Gosling nu e autist, pastreaza un oarecare mister pe parcursul filmului, el se stabileste in orasul respectiv, vine de undeva, are in spate un trecut, cumva o ia de la capat, nu se stie prea multe despre el. Sa zicem un bun samaritean. Toate aceste lucruri regizorul a reusit sa le redea, prin starea care a creat-o. Chiar am sesizat asta si n-am mai intanit ceva de genul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu ma intreb ce e cu Drive asta. Mi se pare over-rated. E realizat, intr-adevar, cu maiestrie, dar ca poveste nu-mi ramane cu mare lucru. Am simtit ca filmul nu vrea sa-mi spuna nimic.

    Un lucru care m-a amuzat e sfarsitul cand se aude melodia cu refrenul "A real hero, a real human being", pentru ca mie orice numai "a real human being" nu mi s-a parut personajul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Faza cu Drive e faptul că e atceva.E un film subtil, cu un actor bun care e la începutul carierei și, zic eu, promite foarte multe. În plus, coloana sonoră e de top. Și de ce nu e satisfăcătoare povestea?

    RăspundețiȘtergere
  12. Exact. Cel mai mult se vorbeste de faptul ca e altceva, de cum e comparat cu celelalte filme de actiuni cu masini. Un regizor de geniu, o coloana sonora de top, actori buni. De acord. Dar e ca picturile alea cu flori in vaza sau fructe pe masa. Nu prea ai ce spune despre subiectul in sine, decat sa-l descrii. Mai mult vorbesti despre cum a fost realizat.

    Povestea cade un pic pe planul secundar, de parca ar fi un pretext pentru film. Ultima parte mi s-a parut fusarita. Am ajuns pana aici, cu un personaj mai ciudatel, ne-am dat toate cartile pe fata, acuma ce facem? Pai ii omoram pe toti.

    Oricum, e bun filmul. Dar nu mi se pare asa bun. Ce-i drept, nici n-as fi in stare sa spun care sa fie filmul anului, pentru ca a fost un an slab, si cred ar fi o treaba subiectiva.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si mie Drive mi se pare un exercitiu de stil si arta regizorala.
    Am vazut prea putine din filmele intens nominalizate in sezonul asta de premii ca spun care ar fi filmul anului, dar am vazut cel putin vreo 3 filme care mi-au placut mai mult decat Drive: Margin Call, Moneyball si Melancholia.

    RăspundețiȘtergere
  14. Uauu!!! Tocmai am văzut şi Albert Nobbs!!!! Glen Close, ca Glen Close!!!! Dar Janet McTeer!!!! 1.85 m de talent:))) Una mai bărbată ca alta!!! Multe filme cu partituri tari pentru femei anul ăsta: The Help, Bridesmaids şi What Need To Talk About Kevin şi Marilyn şi Nobbs!! Fain!!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Delia

    simt ceva woman pride :)

    dar ai dreptate

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.